Tgrt Haber
23 Ağustos 2021 12:33

Rusya, İran ve Çin'den ortak deniz tatbikatı

Rusya’nın İran Büyükelçiliği Levan Dzhagaryan, Rusya, İran ve Çin'in Basra Körfezi'nde ''CHIRU'' adı verilen bir ortak deniz tatbikatları düzenleyeceğini duyurdu.

Rusya, İran ve Çin'den ortak deniz tatbikatı
rusya,,iran,,çin,,deniz tatbikatı,

Rusya'nın İran Büyükelçiliği Levan Dzhagaryan, 2021 yılının sonu ile 2022 yılının başları arasında Basra Körfezi'nde "CHIRU" adlı ortak deniz tatbikatları düzenleyeceğini kaydetti.

Dzhagaryan, yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bu yılın sonunda veya gelecek yılın başında, Basra Körfezi'nde CHIRU yıllık ortak deniz tatbikatları yapılacak. Rus, İran ve Çin savaş gemileri katılacak. Temel amaç, uluslararası denizcilik güvenliğinin sağlanması ve deniz korsanlarıyla mücadeleye yönelik eylemlerin hayata geçirilmesidir.''

Ayrıca, 2021 Uluslararası Ordu Oyunları'nda İran'ın Çabahar kentinde düzenlenen Derinlik yarışmasının hazırlıklarının tamamlandığını belirtti.

Büyükelçi Dzhagaryan, "Rusya ve İran ile birlikte Çin, Hindistan, Suriye ve Venezüella da katılacak. Bu ülkelerin silahlı kuvvetlerinin dalış ekipleri arasında bir yarışma düzenlenmesi planlanıyor. Rus Deniz Kuvvetleri'nin temsilcileri bu yarışmanın açılış ve kapanış törenlerine gelecekler" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...