Tgrt Haber
19 Kasım 2015 18:55

Rusya, 'IŞİD komutanlarını öldürdük'

Rusya Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, 3 IŞİD komutanının öldürüldüğü açıklandı.

Rusya, 'IŞİD komutanlarını öldürdük'
rusya, ışid,

Rusya Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Rus Tu-95 bombardman uçaklarının 12 kruz füzesi ile IŞİD’in İdlib’deki yakıt depolarını ve komuta merkezlerini vurduğu belirtildi.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Operasyon Dairesi Başkanı Andrey Kartapolov, Rusya’nın stratejik bombardman uçaklarının Suriye’deki terör hedeflerine yoğun saldırılar gerçekleştirdiğini, Tu-22M3 uçaklarının Rakka ve Deyr ez-Zor’da IŞİD’e ait 6 mevziyi hedef aldığını belirtti.

Kartapolov, Rus jetinin IŞİD’in 3 petrol rafinerisini, bir mühimmat deposu ve havan topu üretim tesisini imha ettiğini söyledi.

'138 HEDEF VURDUK'

Operasyonun planlandığı gibi ilerlediğini kaydeden Kartapolov, Suriye’deki Hmeymim Üssü’nden havalanan Rus jetlerinin bugün toplamda 98 sorti gerçekleştirmesinin ve teröristlere ait 190 hedefi vurmasının hedeflendiğini belirtti.

Kartapolov sabah saatlerinden bu yana 60 sortinin gerçekleştirildiğini ve 138 hedefin vurulduğunu vurguladı.

'3 IŞİD KOMUTANINI ÖLDÜRDÜK'

Kartapolov, saldırılar neticesinde Halep’te 3 IŞİD komutanının öldürüldüğünü söyledi. Kartapolov “Rus jetlerinin gerçekleştirdiği hava saldırıları neticesinde IŞİD’in Halep’te faaliyet gösteren Ebu Nurlbagasi, Muhammed İbn Hayrat ve El Okaba isimli üç komutanı öldürüldü. Bilgi IŞİD militanları tarafından da doğrulandı” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...