Tgrt Haber
02 Haziran 2021 12:26

Rusya: JBS siber saldırısına dair ABD ile temastayız

Dünyanın en büyük taze et üreticisi JBS SA’ya düzenlenen siber saldırı konusunda Rusya, ABD ile direk temasta oldukları ifade edildi. Rusya Dışişleri Sözcüsü Ryabkov, ABD’nin yaptırımlarını ciddiye almadıklarını belirtti.

Rusya: JBS siber saldırısına dair ABD ile temastayız
Rusya,ABD,JBS,Siber Saldırı

Dünyanın en büyük taze et üreticisi JBS SA’nın sistemine yönelik siber saldırının ardından Beyaz Saray, Rusya’daki hackerlerı hedef gösterdi. Beyaz Saray’ın suçlamalarına Rusya’dan jet cevap geldi.

"ABD-RUSYA DOĞRUDAN TEMAS HALİNDE"

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sergey Ryabkov, siber saldırıyla ilgili ABD ile direkt temasta olduklarını belirtti. Sözcü Syabkov, “Dün Dışişleri Bakanlığı ve Washington'daki Büyükelçiliğimiz aracılığıyla konuyla ilgili görüşme gerçekleştirildi. ABD tarafının da Rusya tarafıyla doğrudan temas halinde olduğunu söyleyebiliriz" dedi

"ABD YAPTIRIMLARINI CİDDİYE ALMIYORUZ"

ABD tarafından Rusya'ya yönelik ikinci yaptırım paketinin hazırlığına dair iddialar üzerine de konuşan Ryabkov, "Bu yaptırım sinyallerine çok da önem vermiyorum. Çünkü ABD yaptırımlarının hukuka aykırı ve gayrimeşruluğu üzerindeki yaklaşımımızı sürdürüyoruz" diyerek ABD'nin yaptırımlarını ciddiye almadıklarını ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Dünyadaki en büyük et üreticisi olan Brezilya merkezli JBS'in Avustralya ve Kuzey Amerika’daki tesisleri siber saldırıların hedef oldu. Siber saldırıdan şirketin teknoloji sistemlerinin etkilendiği, bu nedenle bazı işletmelerde üretime ara verildiği açıklandı. Beyaz Saray sözcüsü Karine Jean-Pierre olayın ardından yaptığı açıklamada, şirkete yönelik bir fidye yazılımı saldırısının muhtemelen Rusya merkezli bir suç örgütünden kaynaklandığını öne sürmüştü. Jean-Pierre, "Beyaz Saray bu konuda doğrudan Rus hükümetiyle temasta" ifadelerini kullanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...