Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Ocak 2022 16:14

Rusya Karadeniz'de tatbikat yapıyor! 20'den fazla savaş gemisi girdi

Tüm dünyanın odaklandığı Rusya ve Ukrayna gerilimi devam ederken Karadeniz'de büyük bir tatbikat gerçekleştiriliyor. Rusya Savunma Bakanlığı, 20’den fazla savaş gemisinin askeri tatbikat için Karadeniz’e girdiğini açıkladı. Bir diğer tatbikatı da havada gerçekleştiren Rusya, Belarus'a SU-35 jetlerini gönderdi.

Rusya Karadeniz'de tatbikat yapıyor! 20'den fazla savaş gemisi girdi
Rusya,Ukrayna,ABD,Rusya tatbikat,Karadeniz,S-400

Rusya ile Ukrayna arasındaki krizde her gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Avrupa ve ABD, Rusya’yı Ukrayna’ya saldırmaması konusunda peş peşe uyardı. Ukraya Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, Rusya'nın ülkelerini her an işgal edebileceğine yönelik kaygıların abartılı olduğunu söyledi.

BÜYÜK TATBİKAT

ABD Başkanı Joe Biden ise, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi halinde Amerikan askeri göndermeyi düşünmediğini ama Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e doğrudan yaptırım uygulayabileceğini söylemişti.

Rusya Karadeniz'de tatbikat yapıyor! 20'den fazla savaş gemisi girdi

Dünyanın da yakından takip ettiği gerilime karşı herhangi bir somut adım henüz atılmazken, Moskova yönetimi, Batı'nın uyarılarına karşılık tutumunu değiştirmemekte kararlı. Rusya hem denizden hem de havadan kapsamlı tatbikatlar gerçekleştiriyor.

GEMİLER KARADENİZ'DE

Rusya’dan yapılan açıklamada, “20’den fazla savaş gemisi, tatbikat için Karadeniz’de belirlenmiş bölgelere girmiştir.” bilgisi verildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, 20 Ocak’ta, Rus donanmasının ocak ve şubat aylarında “sorumlu” olduğu tüm bölgelerde seri askeri tatbikatlar gerçekleştireceğini açıklamıştı.

Rusya Karadeniz'de tatbikat yapıyor! 20'den fazla savaş gemisi girdi

SU-35 SAVAŞ UÇAKLARI BELARUS'TA

Rusya askeri tatbikatlar için Belarus’a Su-35 savaş uçakları gönderdi. Rusya Savunma Bakanlığı, sayısı belirtilmeyen Su-35’lerin Belarus’ta Rusya ile düzenlenecek "Müttefik Kararlılığı-2022" isimli ortak askeri tatbikata katılacağını açıkladı. "Müttefik Kararlılığı-2022" isimli ortak askeri tatbikat, 10 Şubat’ta başlayacak.

HEM S-400'LER HEM SU-35'LER

Rusya ve Belarus, 1999'da iki komşunun entegrasyonu için bir Birlik Devleti anlaşması imzaladılar. Birlik Devleti, Rusya ve Belarus devletleri arasında kurulmuş devletler üstü bir oluşum. Geçen yıl, iki ülke ortak bir askeri doktrin de dahil olmak üzere toplam 28 entegrasyon "programı" için bir anlaşma imzaladı.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Birlik Devletinin müdahale güçlerini kontrol etmeye katılan Doğu Askeri Bölgesi'nin Su-35S çok rollü savaş uçakları ve birimleri, Belarus hava limanlarına taşınmaya devam ediyor." ifadelerine yer verildi. Bakanlığa göre, mürettebat bir sonraki göreve hazırlanmak için, Orta ve Batı askeri bölgelerinin hava limanlarına ara inişler yapıyor.

Çok maksatlı avcı uçaklarının uçuş rotaları, tüm yolculuk boyunca hava koşullarının yanı sıra, uçağın maksimum kesintisiz uçuş kabiliyetleri dikkate alınarak, havacılık navigatörleri tarafından titizlikle planlanıyor. Bakanlık açıklamasında, "Belarus Cumhuriyeti hava limanlarına ulaştıktan sonra, Su-35'lerin çok işlevli savaş uçaklarının mürettebatı, Birlik Devletinin birleşik hava savunma sisteminin işleyişini kontrol etmenin bir parçası olarak hava savunması için savaş görevi üstlenecek.' denildi.

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Alexander Fomin daha önce, iki tabur S-400 hava savunma sistemi ve 12 Suhoy-35 savaş uçağının, Birlik Devletinin birlikte harekat için hazır olup olmadığını değerlendirmek üzere yapılan tatbikatlar dahilinde Belarus'a göndereceğini duyurmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...