Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Haziran 2021 09:52

Rusya, birçok ülkeye uçuşları yeniden başlattı

Rusya, ABD ve İtalya dahil olmak üzere birçok ülkeyle uçuşların karşılıklı olarak yeniden başlatıldığını duyurdu. Delta varyantı nedeniyle vakalar yeniden artmaya başlarken, karşılıklı uçuşların başladığı ülkelerde de vaka sayılarının artmasından endişe ediliyor.

Rusya, birçok ülkeye uçuşları yeniden başlattı
Rusya,Delta varyantı

Rusya'da, geçtiğimiz yıl korona virüs salgını nedeniyle birçok ülkeyle uçuşlar kısıtlanmıştı. ABD ve İtalya dahil olmak üzere birçok ülkeyle uçuşların karşılıklı olarak yeniden başlatıldı. Ancak Rusya'da Delta varyantı nedeniyle vakaların artması karşılıklı uçuşların açıldığı ülkelerde endişeye neden oldu.

UÇUŞLAR BAŞLATILDI

Rusya geçtiğimiz yıl korona virüs nedeniyle birçok ülkeye uçuşları kısıtlamıştı. Rusya operasyon merkezi tarafından yapılan açıklamada, bugünden itibaren bazı ülkelere uçuşların tekrar başlatıldığı duyuruldu. Bu karara göre ABD, İtalya, Belçika, Bulgaristan, Ürdün, İrlanda, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Kuzey Makedonya ile uçuşlar karşılıklı olarak yeniden başlatıldı.

SEFER SAYILARI ARTIRILACAK

Operasyon merkezi Moskova'dan, Washington ve New York'a haftada 2 sefer, Moskova'dan Brüksel'e haftada 4 sefer, Moskova'dan Dublin'e, Roma'ya ve Milano'ya haftada 2 sefer, Venedik ve Napoli'ye 4 sefer, Larnaka'ya 4 sefer, Üsküp ve Amman'a da haftada 2 sefer yapılacağı belirtildi.

Uçuşların hem Rusya'ya ait havacılık şirketleri hem de bu ülkelerin hava şirketleri tarafından yapılabileceği bilgisine yer verilirken Rusya'dan, Viyana, Bakü, Erivan, Katar, Belgrad, Helsinki, Zürih, Split, Dubrovnik, Pula ve Cenevre'ye de uçuşların arttırılacağı aktarıldı.

Yapılan açıklamada, ayrıca Yunanistan ile yapılan görüşmelerde de Atina, Selanik ve Rodos gibi şehirlere de uçuşların arttırılması konusunda anlaşmaya varıldığı ifade edildi.

EN YÜKSEK GÜNLÜK CAN KAYBI

Rusya’da korona virüs salgınında 24 Haziran itibariyle 20 bin 182 yeni vaka tespit edilirken, günlük vaka sayısı geçtiğimiz 24 Ocak’tan bu yana ilk kez 20 binin üzerine çıkmıştı.

Son 24 saatte 568 kişinin virüs nedeniyle hayatını kaybetmesi ile 28 Ocak’tan bu yana görülen en yüksek günlük can kaybı da kayıtlara geçti.

DELTA VARYANTI

Hindistan Sağlık Bakanlığı, AY.1 olarak da bilinen Delta Plus varyantının diğer varyantlara göre daha kolay yayıldığını, akciğer hücrelerine daha kolay bağlandığını ve antikor tedavisine dirençli olduğunu ifade etti.

Mutasyona uğradığı düşünülen bir varyantın daha kolay ve hızlı bulaşma, daha ağır seyreden hastalık ve antikora karşı gösterdiği direnç gibi kriterlerden en az birini yerine getirdiğine kanıt bulunabilirse "endişe varyantı” olarak sınıflandırılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...