Tgrt Haber
24 Temmuz 2021 09:09

Rusya'dan ilginç adım: Küresel internet bağlantısını kesti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesi için ilginç bir adım attı, küresel internet bağlantısını kesti.

Rusya'dan ilginç adım: Küresel internet bağlantısını kesti
rusya,internet

Son zamanlarda Batı'daki ülkelerle gerginlik yaşayan Rusya, internete bağımlılık konusunda da Amerika ile sıkıntılar yaşayaınca ülkesi için ilginç bir adım attı. Özellikle gerginlik yaşadığı ülkelerle bağlantısının kopması durumunda internet altyapısının nasıl çalışacağını test etmek isteyen Rusya'da Vladimir Putin, küresel internet bağlantısını kesti.

Rusya'nın önde gelen telekom firmalarıyla ortak bir çalışma yürütüldü ve 15 Haziran-15 Temmuz arasında küresel internet bağlantısı kesilerek test edildi. Testin başarılı olduğu açıklandı. Dailymail'in haberine göre, resmi sonuçlar ise 31 Ağustos'ta açıklanacak.

PUTİN TALİMAT VERMİŞTİ

Putin, geçtiğimiz dönemde ABD'ye internet konusundaki bağımlılıktan kurtulmak gerektiğini ifade etmiş ve bu yönde talimat vermişti. Aynı zamanda Çin'dekine benzer, kısıtlı ve kontrol altındaki bir internet oluşturmak için bir deneme adımı olduğu yönünde ise kaygılar vardı. Uzmanlar, internet bağlantısının hala bulunduğu, ancak sansür düzeyine göre farklı ülke vatandaşlarının farklı internet deneyimleri yaşadığı eğilimin bir parçası olduğunu söylüyor.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...