Tgrt Haber
07 Ekim 2020 11:31

Rusya Lideri Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in doğum gününü kutlarken görüşmede Dağlık Karabağ sorunu ele alındı.

Rusya Lideri Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü
Rusya Lideri Putin,Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev,Dağlık Karabağ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün 68 yaşına girdi. Putin’in doğum günü nedeniyle Kremlin’de telefon trafiği başlarken tüm dünyanın yakından izlediği Güney Kafkasya’dan Putin’i ilk arayan lider Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev oldu. Aliyev, Putin’i yeni yaşından dolayı kutlarken Rusya’nın refah ve başarısında Putin’e başarı ve sağlık diledi. Putin’de ilgisinden dolayı Aliyev’e teşekkürlerini sundu. Liderlerin telefon görüşmesinde Dağlık Karabağ sorunu da ele alındı. Aliyev ve Putin, Dağlık Karabağ’ın geleceği konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Aliyev’in Putin’i araması hem Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nden hem de Kremlin Sarayı Basın Servisi’nden ayrı ayrı kamuoyuna duyuruldu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...