Tgrt Haber
25 May 2021 14:49

Rusya Merkez Bankası'ndan IMF'ye "kaplumbağa" benzetmesi

Rusya Merkez Bankası Birinci Başkan Yardımcısı Sergey Şvetsov, Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) tavsiyelerde çok geç kaldığını belirterek, “IMF, kaplumbağa gibi, tavsiyelerini uygulamak zorunda değiliz.” dedi.

Rusya Merkez Bankası'ndan IMF'ye "kaplumbağa" benzetmesi
IMF,Rusya Merkez Bankası,kaplumbağa,Sergey Şvetsov

Şvetsov, Duma’da yaptığı konuşmada, IMF’ye yönelik sert eleştirilerde bulundu.  2020’nin sonbahar döneminde İMF’den faizleri düşümr tabsiyesi aldığını belirten Şvetsov, “IMF, kaplumbağa gibi. Tavsiyesini herhalde sonbahar öncesinde, yaz ve ilkbahar dönemlerini analiz ederek verdiler. Tavsiyelerini uygulamak zorunda değiliz.” diye konuştu.

"BİZ DOĞRU OLANI YAPTIK"

Sergey Şvetsov, IMF tarafından verilen tavsiyenin aksine faizleri yükselttiklerine işaret ederek, “Biz doğru olanı yaptık ve böylelikle fiyatlarda istikrar sağladık.” dedi. IMF, Kasım 2020’de yüzde 4’lük enflasyon hedefinin tutturulması için Rusya’ya para politikasını yumuşatma ve faizleri düşürme tavsiyesinde bulunmuştu.  Rusya Merkez Bankası ise martta aldığı kararla 2018’den bu yana ilk defa faizi yükselterek yüzde 4,5 seviyesine çıkarmıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...