Tgrt Haber
16 Ağustos 2022 14:48 - Güncelleme : 16 Ağustos 2022 14:54

Rusya 'nükleer silah' iddialarına son noktayı koydu: Gerek yok

Bir süredir dünya Rusya’nın Ukrayna’da nükleer silah kullanacağından endişe ediyordu. Rusya Savunma Bakanı Sergei Shoigu, Rusya'nın Ukrayna'da nükleer silah kullanmasına ihtiyacı olmadığını söyledi.

Rusya 'nükleer silah' iddialarına son noktayı koydu: Gerek yok
Sergei Shoigu,Nükleer,Nükleer silah

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasından bu yana sık sık nükleer silah kullanıp kullanmayacağı gündeme geliyor. Daha önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın nükleer savaş başlatacağına dair iddiaları reddetmişti ve “Nükleer savaşın kazananı olmaz” demişti. Öte yandan Rusya’nın eski Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, “Batı’ya nükleer tehdit” niteliğinde sık sık açıklamalarda bulunmuştu. 

Rusya Savunma Bakanı Sergei Shoigu, 16 Ağustos'ta Moskova yakınlarındaki Kubinka'daki Patriot Park'ta düzenlenen Moskova Uluslararası Güvenlik Konferansı (MCIS) sırasında bu konuya yönelik açıklamalarda bulundu.  Rusya Savunma Bakanı Sergei Shoigu, Rusya'nın Ukrayna'daki hedeflerine ulaşmak için nükleer silah kullanmaya "ihtiyacı olmadığını" söyledi.

Rusya 'nükleer silah' iddialarına son noktayı koydu: Gerek yok

BU İDDİALAR YALAN

Shoigu, "Askeri bir bakış açısıyla, hedeflerimize ulaşmak için Ukrayna'da nükleer silah kullanmaya gerek yok.  Rus nükleer silahlarının temel amacı bir nükleer saldırıyı caydırmaktır, kullanımları halka açık Rus rehber belgelerinde tanımlanan acil durumlarla sınırlıdır" dedi. Shoigu, "Bu arka plana karşı, medyada Rus taktik nükleer silahlarının özel bir askeri operasyon sırasında kullanıldığı veya kimyasal silah kullanmaya hazır olduğu iddiası hakkında spekülasyonlar yayılıyor. Bütün bu bilgiler mutlak bir yalandır" dedi.

Kaynak: CNN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...