Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Kasım 2021 09:13

Rusya sesten 9 kat daha hızlı 'Zirkon' füzesini test etti

Rusya Savunma Bakanlığı, Beyaz Deniz'de sesten 9 kat daha hızlı 'Zirkon' adını verdiği hipersonik füze test ettiğini açıkladı.

Rusya sesten 9 kat daha hızlı 'Zirkon' füzesini test etti
rusya,,füze,

Rusya, en önemli silahlarından biri olarak gördüğü hipersonik füze 'Zirkon'u test etmeye devam etti. Rusya Savunma Bakanlığı, füzenin Beyaz Deniz'de bulunan Amiral Gorshkov savaş gemisinden ateşlendiği ve 400 km uzaklıktaki denizdeki hedefi vurduğunu belirtti.

Füzenin son testlerinin yapıldığını, kısa bir sürede Rus ordusuna temin edilmeye başlayacağını bildiren Bakanlık, test aşamasında füzenin belirlenen çizgide ilerlediğini, hedefi tam isabetle vurduğunu açıkladı. 

Rusya sesten 9 kat daha hızlı 'Zirkon' füzesini test etti

Rus donanmasına ait gemi ve denizaltılara entegre edilmesi planlanan füzenin sesten 9 kat hızlı ve bin kilometre menzile sahip olduğu aktarıldı.

SAVAŞ GEMİSİNDEN DE DENEME YAPMIŞTI

Rusya söz konusu füzeyi daha önce Beyaz Deniz’de Amiral Gorshkov savaş gemisinden fırlatılarak test etmiş, füzenin Zirkon'un Barents kıyılarında yer alan bir kara hedefini 350 kilometre mesafeden başarılı bir şekilde vurduğu ifade edilmişti. Zirkon hipersonik füzesi ayrıca Barents Denizi’nde Severodvinsk nükleer denizaltısından başarılı bir şekilde ateşlenmişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...