Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Aralık 2015 15:06

Rusya, 'Suriye'de bin 458 hedefi vurduk'

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, son bir haftada bin 458 hedefin vurulduğu belirtildi.

Rusya, 'Suriye'de bin 458 hedefi vurduk'
rusya, savunma bakanlığı,

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Suriye’deki Rus uçaklarının son bir haftada 431 sorti gerçekleştirerek Halep, İdlib, Lazkiye, Hama, Humus, Deyr ez-Zor ve Rakka’da teröristlere ait bin 458 hedefi vurduğu belirtildi.
 Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü General İgor Konaşenkov, 26 Aralık’tan bu yana gerçekleştirilen saldırılarda vurulan hedefler arasında teröristlere ait 12 transfer noktası ve sekiz petrol kuyusu ve 170 tanker olduğunu açıkladı. Konaşenkov, Suriye’nin Hama kentinde teröristlere ait büyük bir silah deposunun vurulduğunu söyledi.
 
'PETROL TANKERLERİ İMHA EDİLDİ'
 
Konaşenkov Su-34 uçaklarının Halep ve Rakka’da teröristlerin iki konvoyunu vurduğunu, petrol taşıyan 40 zırhlı araç ve tankerin imha edildiğini söyledi. Sözcü, Rus Hava Kuvvetleri uçakları tarafından Lazkiye’nin Keseb bölgesinde vurulan önemli bir mukavemet noktasını Suriye ordusunun devraldığını belirtti.
 
Konaşenkov, Humus’ta gizlenmiş bir komuta merkezinin tespit edilip Rus uçakları tarafından vurulduğunu kaydederek “Bu komuta merkezi teröristlerin kontrolündeki yerleşim birimlerinde bulunan silah depolarını komuta ediyordu” dedi. Konaşenkov ayrıca bu hafta Hama’da gerçekleştirilen hava operasyonları neticesinde çok sayıda terörist liderlerin öldürüldüğünü de ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...