Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Ocak 2019 21:31

Rusya: Suriye'de gizli bir planımız yok

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sergey Ryabkov, Rusya’nın Suriye’de Türkiye ve İran’la yakın bir şekilde çalıştığını ve bölgede sürekli irtibat halinde olduklarını söyledi.

Rusya: Suriye'de gizli bir planımız yok
rusya,,suriye,,türkiye,,astana süreci,,abd,

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sergey Ryabkov, İran ve Türkiye'nin Suriye'deki yerleşimdeki rolüne dikkat çekti. Bir panelde konuşan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Rusya’nın Suriye’de Türkiye ve İran’la yakın bir şekilde çalıştığını ve açıkça irtibat halinde olduklarını söyledi.

Astana sürecinin garantör ülkeleri olan İran, Rusya ve Türkiye’nin çözüm odaklı çalıştığına dikkat çeken Ryabkov, “Rusya’nın Türkiye ve İran’la daha fazla etkileşime girme yolunda olduğunu ve bu devletlerin Suriye’de oynadıkları rolün açıkça anlaşıldığını düşünüyorum” dedi. 

 "RUSYA'NIN SURİYE'DE GİZLİ BİR PLANI YOK"
Ryabkov, Rusya'nın Suriye'de şeffaf olduğunun altını çizdi. Suriye ile ilgili gizli bir gündemin olmadığını söyleyen Ryabkov, “Rusya, ABD ve Avrupa Birliği de dahil olmak üzere Suriye'deki ortaklarıyla diyalogu sürdürmeye devam edecek, Moskova'nın bu konuda herhangi bir gizli gündemi bulunmuyor” diye konuştu 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...