Tgrt Haber
07 Ekim 2015 10:06

Rusya, Suriye'de uçuşa yasak bölge kurdu

Rusya, Lazkiye'de kendi uçakları ve Esed için hava kalkanı kurdu. 'Krasukha-4' adlı sistem, 300 km'lik alanda NATO uçaklarını körleştiriyor.

Rusya, Suriye'de uçuşa yasak bölge kurdu
uçuşa yasak bölge, rusya, putin, suriye,

Rusya'nın Suriye'de savaş uçaklarını konuşlandığı Lazkiye bölgesinde sinyal kesici sistem Krasukha-4 konuşlandırdığı ortaya çıktı. Elektronik harp sistemi olarak bilinen Krasukha-4 ile Rusya, kendi savaş uçakları ile birlikte Esed ordusuna Lazkiye semalarında 300 kilometrelik güvenli bir hat oluşturdu. Lazkiye'deki sistemin Krasukha-4'ün 2015 modeli olduğu belirtiliyor. Sistem, menzili içerisinde düşman insansız hava araçlarını etkisiz kılmak ve radar görevi görmenin yanısıra elektronik savaş amaçlı da kullanılıyor. Sinyal bozucu jammer vazifesi gören sistem, alçaktaki uydu sinyallerini bozduğu gibi, radyo-elektronik cihazlara da kalıcı zararlar veriyor. Rusya, 300 km menzilli Krasukha-4 ile 300 km menzilde tüm hava araçlarının sinyalini kesecek, uçakların ve İHA'ların iletişim sistemlerini kilitleyebilecek, haberleşme bağlantılarını koparabilecek. Sistem nedeniyle koalisyon uçakları birbirleriyle iletişim kurmakta ve vuracakları hedefe ilişkin teyit almakta zorluklar yaşayacak.
NATO'YA TATBİKAT KAMUFLAJLI MESAJ
Rusya, denizde de rahat durmuyor. Rusya'nın Tartus, Lazkiye açıklarında 64 adet S-300 füzesi taşıyan Moskva destroyeriyle tatbikata başladığı belirtilirken, bu durum, NATO'nun Akdeniz'de yürüttüğü tatbikata açık ve net bir mesaj olarak algılandı.
NATO'ya bağlı gemiler, bir süre önce Akdeniz'de terörle mücadele tatbikatına başlamışlardı. Öte yandan Rusya'nın Suriye'de kara gücüyle de yeralması da gündemde. Rus Amiral Komoyedov'un, 'gönüllü Rus milislerinin Suriye Ordusu saflarında çatışma bölgelerinde yer alabileceğini' söylediği belirtiliyor.
Kaynak : Yeni Şafak

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...