Tgrt Haber
06 Aralık 2016 21:02

Rusya-Ukrayna gerilimi devam ediyor, Poroşenko'dan ağır sözler

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, ülkenin doğusundaki çatışmalarda asker ve ülkeyi koruyan silahlı gruplardan 2 bin 558, sivillerden 7 bin 500 kişinin öldüğünü söyledi.

Rusya-Ukrayna gerilimi devam ediyor, Poroşenko'dan ağır sözler
rusya, ukrayna, rusya ukrayna,

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin kuruluşunun 25. yıl dönümü nedeniyle devlet ödülleri töreninde yaptığı konuşmada ülkenin doğusunda devam eden çatışmalara değindi.

"İMPARATORLUK KURMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Rus saldırganlığı nedeniyle Donbas’ta çatışmaların başladığı dönemden bugüne kadar 10 bin Ukraynalının hayatını kaybettiğini belirten Poroşenko, “Savaşta ölenlerin sayısı parmak ısırtıyor. Bu sayı 10 bine ulaştı. Rusya, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinden ve ülkeyi koruyan diğer silahlı gruplardan 2 bin 558, Ukraynalı sivillerden ise 7 bin 500 kişinin hayatına son verdi. Bu ölümlü günahlar, yeniden imparatorluk kurmaya çalışan, insanların kaderi ve yaşamını küçümseyen Rusya Federasyonu’nun yüksek askeri-siyasi yönetiminindir.” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...