Tgrt Haber
04 Ağustos 2022 09:38 - Güncelleme : 04 Ağustos 2022 09:52

Rusya-Ukrayna sınırında esir takası! 27 operasyon yapıldı

Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı Aleksandr Fomin, savaşın başlamasından bu yana Ukrayna ile esir ve ölen askerlere ait ceset değişimi konusunda 27 kez operasyon yapıldığını açıkladı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
Rusya-Ukrayna sınırında esir takası! 27 operasyon yapıldı
rusya,ukrayna

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna'nın işgal girişimi devam ederken Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı Aleksandr Fomin, açıklamalarıyla dikkat çekti. Fomin, yabancı askeri ataşelerle düzenlediği toplantıda Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Ukrayna ile esir asker ve ceset takası konusuna değinen Fomin, bu konuda Ukrayna yönetimi ile diyaloğun Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin (ICRC) katılımıyla organize edildiğini belirtti. Fomin, "Bugüne kadar 27 değişim operasyonu gerçekleştirildi ve Ukrayna tarafına 18 kişi teslim edildi." dedi.

Rusya-Ukrayna sınırında esir takası! 27 operasyon yapıldı

Ukrayna'nın Olenivka yerleşimindeki cezaevine yönelik füzeli saldırının 29 Temmuz'da düzenlendiğini anımsatan Fomin, söz konusu saldırı sonucu esir Ukraynalı askerlerden 50'sinin hayatını kaybettiğine, 73'ünün de yaralandığına dikkati çekti.

Fomin, "Bunların birçoğu Azov taburunun askerleri idi. 20 Mayıs'ta teslim olan Azov taburu askerleri, Olenivka'daki cezaevine getirildi. Ukrayna tarafı, askerlerin burada tutulması konusunda ısrar etti." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...