Tgrt Haber
25 Ocak 2022 20:56

Rusya, Ukrayna yakınlarında ve Kırım'da askeri tatbikatlara başladı

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna ile devam eden gerginlik sırasında ülkenin güneyinde ve Kırım'da geniş çaplı askeri tatbikatlara başlandığını açıkladı. NATO da ise Hırvatistan çatlağı meydana geldi. Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic, Rusya ile Ukrayna arasında çatışma çıkması durumunda NATO'daki Hırvat askerlerin geri çekileceğini dile getirdi.

Rusya, Ukrayna yakınlarında ve Kırım'da askeri tatbikatlara başladı
Rusya,Ukrayna,Hırvatistan,Kırım,askeri tatbikat

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim giderek tırmanıyor. Rusya, Kerç Boğazı kıyılarındaki Rostov ve Krasnodar'da, ülkenin güneyindeki en önemli şehirlerden olan Volgograd'ta ve Ukrayna ile krize neden olan Kırım topraklarında askeri tatbikatlara başlandığını duyurdu.

TATBİKATTA 6 BİN ASKER YER ALIYOR

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, 60'tan fazla savaş uçağının tatbikatta yer aldığı belirtilerek, "Güney Askeri Bölge'nin hava ve hava savunma birlikleri ile Karadeniz Filosu bünyesindeki deniz hava güçleri, muharebeye hazırlık denetimi kapsamında Su-27SM, Su-30SM2 avcı uçakları ve Su-34 bombardıman uçaklarıyla, hedeflere azami mesafeden atış gerçekleştirme sırasında etkileşimi geliştirmeye yönelik talimler yapılıyor" ifadeleri kullanıldı.

Rus ordusunun Güney Askeri Bölge Komutanı Aleksandr Dvornikov ise düzenlenen tatbikatta 6 bin askerin yer aldığını söyledi.

HIRVATİSTAN: ASKERLERİMİZİ GERİ ÇEKECEĞİZ

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic ulusal televizyonda yayınlanan konuşmasında, ülkesinin Rusya ile Ukrayna arasında çatışma olması durumunda NATO gücü olarak Doğu Avrupa'da bulunan Hırvatistan askerlerini geri çekeceğini duyurdu.

Milanovic, "NATO’nun askeri gücünü artırdığını ve bazı istihbarat gemileri gönderdiğine yönelik açıklamaları yakından takip ediyorum. Bu konuyla hiçbir ilgimiz yok ve olmayacak. Bunu sizlere garanti ederim" ifadelerini kullandı.

Milanovic, "Hırvatistan, çatışma olması durumunda bölgeye asker göndermeyecek. Aksine son Hırvat askerine kadar tüm birliklerini (NATO'dan) geri çekecek" şeklinde konuştu.

Rusya, Ukrayna yakınlarında ve Kırım'da askeri tatbikatlara başladı
Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic

Durumun hiçbir şekilde Ukrayna veya Rusya ile ilgili olmadığını vurgulayan Milanovic, olanların tamamen ABD'nin iç politikasının dinamikleriyle ve ABD Başkanı Joe Biden ile onun yönetimi ile ilişkili olduğunu savundu. Biden'ı ve yeni ABD yönetimini göreve gelişinden dolayı desteklediğini ifade eden Milanovic, uluslararası güvenlik açısından tehlikeli davrandıklarını dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...