Tgrt Haber
22 Kasım 2021 16:50

Rusya: Ukrayna'daki gelişmeleri büyük bir endişeyle takip ediyoruz

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna'yı Donbas'ta kışkırtıcı davranışlarda bulunmakla suçladı ve gelişmeleri büyük bir endişe ile takip ettiklerini belirtti.

Rusya: Ukrayna'daki gelişmeleri büyük bir endişeyle takip ediyoruz
rusya,ukrayna,savaş

Rusya'nın Ukrayna'yı 'işgal etmeye' yönelik hazırlıklar yaptığı iddialarına Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamalarla cevap verdi. Ukrayna’nın Donbas’ta Rusya’ya yönelik kışkırtıcı davranışlarda bulunduğunu öne süren Peskov, "Bu kışkırtmalar önemli ölçüde artıyor. Üstelik bu kışkırtmalar, NATO'nun Ukrayna'ya sağladığı silahlarla yapılıyor. Tüm bunlar mevcut Minsk anlaşmalarına aykırı." ifadelerini kullandı.

Batılı ülkelerin, gazete ve haber ajansları aracılığıyla Rusya karşıtı bir bilgi savaşı yürüttüğünü belirten Peskov, "Rusya'yı Ukrayna’daki çözüm sürecini tehdit eden taraf olarak sunmaya yönelik bir girişim var." dedi.

Rusya: Ukrayna'daki gelişmeleri büyük bir endişeyle takip ediyoruzKremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov

Peskov, Rusya’nın kendi topraklarındaki askeri hareketliliklerinin ise kimseye yönelik olmadığını savunarak, "Aşırılık yanlısı politikacıların Ukrayna'da sahip oldukları kayda değer etkinin farkında olduğumuzdan, gelişmeleri kesinlikle büyük bir endişeyle takip ediyoruz." diye konuştu.

RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANI'NDAN ALMANYA VE FRANSA'YA TEPKİ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da Lübnan Dışişleri Bakanı Abdallah Bouhabib ile Moskova'da gerçekleştirdiği görüşmenin ardından basın mensuplarının Ukrayna konusundaki sorularını yanıtladı.

Almanya ve Fransa’nın Minsk anlaşmalarına yönelik yaklaşımını eleştiren Lavrov, "Berlin ve Paris'in Minsk anlaşmalarını desteklemek istememeleri ve Kiev yönetiminin kabul edilemez eylemlerini mümkün olan her şekilde savunmak ve haklı çıkarmak istemelerindeki inattan ötürü çok endişeliyim." diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Joe Biden arasında yeni bir zirve için çalışmaların yürütüldüğünü belirten Lavrov, söz konusu görüşmede Ukrayna konusunun da gündemde olacağını ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...