Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 May 2022 12:40 - Güncelleme : 29 May 2022 14:01

Ukrayna'nın iddiası gerçek çıktı, görüntüler dehşete düşürdü: Rusya Vakum bombasıyla vurdu

Rusya-Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Rus güçleri, Ukrayna'da vakum bombası olarak da bilinen termobarik silah kullandı.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Twitter, pplware
vakum bombası,rusya,termobarik silah

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta üç ay geride kaldı. Rus ordusu işgali tamamlamak için saldırılara devam etse de Ukrayna direnmeye devam ediyor. Aylardır bitmek bilmeyen savaşta Putin, en ağır silahlarını devreye soktu. Terminatör tanklar, lazer silahlarını cepheye süren Rusya'nın kullanımı yasak olan Vakum bombasıyla da saldırdığı ortaya çıktı. Ukrayna'nın bu yöndeki iddiasını kanıtlayan görüntüler dehşet anlarını kayıtlara geçirdi.  

Havadan ve karadan tüm yollarla Ukrayna'ya saldıran Rusya, geçtiğimiz haftalarda 'Terminator' lakaplı tankını devreye sokmuştu. Şimdi ise Putin'in ordusu, çok tepki toplayacak termobarik silahlarla Ukrayna'ya saldırmaya başladı. Durumun farkına varan Ukrayna ise, sosyal medyadan termobarik silahla yapılan saldırının görüntülerini paylaşarak Nato'ya seslendi.

RUS ORDUSU, VAKUM BOMBASIYLA SALDIRDI

Ukrayna, daha öncede Rusya'nın termobarik silah kullandığını iddia etmişti. Şimdi ise bu silahların kullanıldığı görüntüler ortaya çıkarak durum tescillenmiş oldu. Twitter üzerinden paylaşımda bulunan Ukrayna Savunma Bakanlığı'nın açıklaması ise şöyle:

Ukrayna'nın iddiası gerçek çıktı, görüntüler dehşete düşürdü: Rusya Vakum bombasıyla vurdu

'' Rus TOS-1A, Donetsk bölgesi Novomykhailivka yakınlarındaki Ukrayna mevzilerini bombalıyor. 21. yüzyılın en büyük ve en korkunç savaşı böyle görünüyor. Ukrayna karşılık vermeye hazır. Bunu yapmak için NATO tarzı MLRS'ye hemen ihtiyacımız var.''

TERMOBARIK SİLAHLAR NEDİR?

Bir savaşta şu ana kadar en etkili güç olarak bilinen termobariksilahlar, çevredeki havayı emerek kullanılıyor. Son derece güçlü ve şok etkisi bulunan bu silahlar, organları patlatacak kadar etkili ve korkutucu. 

Yukarıdaki videodan da görüldüğü üzere termobarik silahlarla yapılan saldırıda, etrafta dalgalı bir şekilde patlama gerçekleşiyor. Yakıt ve oksijen sonucunda oluşan patlama, binalara ve diğer nesnelere çok ciddi zararlar veriyor. 

Durumu Twitter üzerinden bildiren Ukrayna Savunma Bakanlığı, termobarik silahlara cevap verebilmek için Nato'ya seslendi. Savunma Bakanlığı, Rusya'nın TOS-1'ne karşılık MLRS'yi istediğini belirtti. 

 

Kaynak: Twitter, pplware
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...