Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Kasım 2014 18:09

Rusya Ukrayna'ya yaptığı kömür ihracatını durdurdu

Rusya'nın Ukrayna'ya yaptığı buhar kömürü ihracatını durdurduğu bildirildi.

Rusya Ukrayna'ya yaptığı kömür ihracatını durdurdu
rusya, Ukrayna, Kömür, DÜNYA Haberleri,

Ukrayna Enerji ve Kömür Sanayi Bakanı Yuriy Prodan, Rusya'dan Ukrayna'ya yapılan buhar kömürü ihracatının durdurulduğunu kaydetti.

Rus şirketlerin Ukrayna'ya yaptığı buhar kömürü ihracatını 21 Kasım'da durdurduğuna ilişkin soru üzerine açıklama yapan Prodan, "kömür ihracatının durdurulmasının kesin sebeplerini bilmiyorum. Ancak bu sebeplerin ekonomik olmadığını söyleyebilirim. Centrenergo ve DTEK şirketleri, aldığı kömürler için zamanında ödeme yapıyordu" ifadesini kullandı.

Ülkedeki en büyük kömür ocaklarının bulunduğu doğudaki Donbas bölgesinde mayısta başlayan olayların ardından, bölgedeki birçok kömür ocağının ayrılıkçıların kontrolüne geçmesi, bazı ocakların ise çalıştırılamamasından dolayı ülkede buhar kömürü konusunda sıkıntılar meydana gelmişti. Bunun üzerine Rusya ve Güney Afrika'dan buhar kömürü ithalatı konusunda karar alınırken, resmi verilere göre, ülkenin buhar kömürü ihtiyacının karşılanması için aylık 1-1,2 milyon ton buhar kömürü ithal edilmesi öngörülmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...