Tgrt Haber
20 Haziran 2022 08:46 - Güncelleme : 20 Haziran 2022 09:02

Rusya Ukrayna'yı Karadeniz'den vurdu: Askeri altyapıyı hedef aldılar

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 4. aya gelinirken Rus donanmasının Karadeniz'de konuşlu olan filosundan fırlatılan 4 adet Kalibr tipi seyir füzesiyle Ukrayna'nın askeri altyapısı hedef alındı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
rusya,ukrayna,karadeniz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna'nın işgalinde 4. aya yaklaşılırken ülkenin birçok noktasında şiddetli çatışmalar devam ediyor. İki ülke arasında bir süredir rafa kaldırılan müzakereler için Ukrayna tarafından yeşil ışık yakılsa da savaşın uzun yıllar süreceği ön görülüyor. Son olarak Karadeniz'de konuşlu Rus donanmasına bağlıfırkateynden Ukrayna topraklarına 4 adet Kalibr tipi seyir füzesi fırlatıldı.

Karadeniz'den fırlatılan füzeler ile Ukrayna'nın askeri altyapısı hedef alındı. Rusya Savunma Bakanlığı, füze saldırısına ait görüntüleri paylaşırken, füzelerin hangi şehirleri ya da noktaları vurduğuna dair bir açıklamada bulunmadı.

Rusya Ukrayna'yı Karadeniz'den vurdu: Askeri altyapıyı hedef aldılar

SAVAŞ YILLARCA SÜREBİLİR

Öte yandan dün açıklama yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Ukrayna'daki savaşın yıllarca sürebileceğini ve Batı'nın Kiev'i bu süreçte desteklemeye hazır olması gerektiğini söyledi. Stoltenberg savaşın maliyeti yüksek olsa da Moskova'nın hedeflerine ulaşmasının neden olacağı maliyetin çok daha büyük olduğunu vurguladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...