Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Ekim 2021 13:57

Rusya uluslararası konferans için Taliban'dan cevap bekliyor

Rusya, Afganistan meselesiyle ilgili 20 Ekim'de Moskova Formatı'nda düzenlenecek toplantıya Taliban'ı da çağırdı. Taliban katılım konusunda henüz Rusya'ya cevap vermedi.

Rusya uluslararası konferans için Taliban'dan cevap bekliyor
rusya,taliban,moskova

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da düzenlenen Asya'da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı (AİGK/CİCA) 6. Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından gazetecilere açıklamada buldunu. Afganistan meselesine değinen Lavrov, bu meseleye ilişkin 20 Ekim'de Moskova Formatı'nda toplantı hazırlıklarının sürdüğünü belirtti.

''TALİBAN'I BEKLİYORUZ''

Bu toplantıya Taliban temsilcilerinin de davet edildiğine dikkati çeken Lavrov, "Toplantıya davet ettiğimiz kişilerden geri dönüşler alıyoruz. Taliban'dan da bu konuda geri dönüş bekliyoruz. Onların, bu toplantının önemini anladığını umuyorum." dedi.

Rusya uluslararası konferans için Taliban'dan cevap bekliyor

Rusya'nın Afganistan'a insani yardım sağlayıp sağlamayacağı yönündeki soruyu da yanıtlayan Lavrov, şunları söyledi:

"Bazı ülkelerle, özellikle Moskova toplantısında Birleşmiş Milletler (BM) himayesinde Afganistan'a insani yardım dahil destek verilmesi konusunda konferans düzenlemeyi teklif etmek istiyoruz." 

TOPLANTI 20 EKİM'DE

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Afganistan Özel Temsilcisi Zamir Kabulov, Afganistan meselesiyle ilgili Moskova Formatı’nda 20 Ekim'de toplantı yapılacağını ve Rusya, ABD, Çin ve Pakistan’ın yer aldığı genişletilmiş üçlü toplantının da ayrıca planlandığını geçen hafta bildirmişti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...