Tgrt Haber
08 May 2022 15:23 - Güncelleme : 08 May 2022 15:30

Rusya Yılan Adası’nın intikamını aldı: 2 Ukrayna uçağını düşürdü

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta sıkça gündeme gelen ve kahramanlık hikayeleri ile gündem olan Yılan Adası’nda çatışmalar sürüyor. Ukrayna ordusunun Yılan Adası’nda konuşlanan Rusya’ya ait hava savunma sistemlerini vurması sonrası Rus güçlerinden karşı cevap geldi. Rusya, adadaki Ukrayna hava kuvvetlerine ait 2 uçağı düşürdüğünü duyurdu.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
Rusya Yılan Adası’nın intikamını aldı: 2 Ukrayna uçağını düşürdü

Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna topraklarına başlattığı saldırılar sürüyor. Haftalardır süren savaşta sembolik bir öneme sahip olan adada çatışmalar sürüyor. Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile Ukrayna’nın Su-27 Flankers savaş uçakları ile gerçekleştirilen saldırıda adadaki birden fazla Rus hedefinin vurulduğu belirtildi. Saldırıya ait yayınlanan görüntülerde ilk saldırılardan sonra en az iki büyük patlama olduğu görüldü.

Rusya Yılan Adası’nın intikamını aldı: 2 Ukrayna uçağını düşürdü

RUSYA’DAN UKRAYNA’YA JET CEVAP

Rusya’dan Ukrayna’nın saldırılarına karşı cevap geldi. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Karadeniz'deki Yılan Adası üzerinde Ukrayna hava kuvvetlerine ait 2 Su-24 bombardıman uçağı dahil olmak üzere Odessa bölgesinde 4 Ukrayna savaş uçağını vurduklarını söyledi.

RUS HAVA SAVUNMA SİSTEMİ GECE BOYUNCA VURDU

Rus hava savunma sistemlerinin, gece boyunca Yılan Adası üzerinde Ukrayna Hava Kuvvetlerine ait 2 Su-24 model bombardıman uçağı, bir Mi-24 helikopterini vurduğunu söyleyen Konaşenkov, Odessa bölgesinde gün boyunca toplamda 4 Ukrayna uçağı, 3'ünde çıkarma birlikleri bulunan 4 helikopter, 3 insansız hava aracı ve Ukrayna donanmasına ait bir hücumbotun yok edildiğini dile getirdi.

SAVAŞIN BİLANÇOSUNU AÇIKLADI

Füze ve topçu birliklerinin Harkiv bölgesinde 2 S-300 hava savunma füze sistemini vurduğunu da belirten Konaşenkov, “Ukrayna’ya ait bugüne kadar 156 uçak, 116 helikopter, 765 insansız hava aracı, 297 hava savunma füze sistemi, 2 bin 927 tank ve zırhlı araç, 335 çok namlulu roketatar, 1393 obüs ve havan topu, 2 bin 746 özel askeri araç yok edildi.” diye konuştu.

SAVAŞIN SEMBOLÜ HALİNE GELDİ

 Savaşın ilk günlerinde Yılan Adası'nı çevreleyen Rus askerleri, adada görevli 13 Ukraynalı askere "teslim olun" çağrısı yapmış, askerleri ise bu teklifi geri çevirmişti. Rusya'nın askerlere yaptığı uyarı ve Ukraynalı muhafızların verdiği cevapların ses kaydı sosyal medyaya düşmüş, ses kaydında, Ukraynalı askerlerin Rusya'nın 'teslim olun' çağrısına 'Defol git' diyerek cevap verdiği duyulmuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...