Tgrt Haber
13 Eylül 2021 11:40

Rusya'da 4 kişinin ölümüne neden olan uçağın karakutusu bulundu

Rusya'da dün akşam saatlerinde 16 kişinin bulunduğu uçağın sert iniş yapması sonucu 4 kişi hayatını kaybetti. L-410 tipi uçağın karakutusu bulundu.

Rusya'da 4 kişinin ölümüne neden olan uçağın karakutusu bulundu
rusya,,uçak,,karakutu,

Rusya'nın Sibirya bölgesinde bulunan İrkutsk şehrinde dün akşam motorları alev alan uçak sert iniş yaparak 4 kişinin ölümüne neden oldu. L-410 tipi uçağın çakılmasının ardından içindeki yolcu ve mürettebat çıkarıldı ve teknik inceleme başladı. Sabah saatlerinde uçağın karakutusuna ulaşıldı. Hurdaya dönen uçağın bir kısmının suyun içinde bir kısmının ise nehir dışında kaldığı anlaşıldı.

Karakutu incelenmek üzere helikopterle olay yerinden alınırken, kazadan sağ kurtulan pilotun yaşadığı şoku atlatamadığı ve ifade veremediği öğrenildi. Rusya Soruşturma Komitesi tarafından başlatılan soruşturma kapsamında durumu iyi olan yolcuların ifadelerinin alınmaya başlandığı belirtildi.

Rusya'da 4 kişinin ölümüne neden olan uçağın karakutusu bulundu

NE OLMUŞTU?

İrkutsk kentinde 2 pilot dahil olmak üzere toplam 16 kişiyi taşıyan L-410 tipi yolcu uçağının motoru havadayken alev almış, uçak ormanlık alana sert iniş yapmıştı. Olayda 2’si mürettebat ve 2’si yolcu olmak üzere toplam 4 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede tedavi altına alınmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...