Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Kasım 2021 14:12

Rusya'da kömür madeninde yangın: Çok sayıda kişi öldü

Rusya'nın güneyinde bulunan kömür madeninde yangın çıktı. Yangında 11 kişi hayatını kaybederken 239 kişi kurtarıldı.

Rusya'da kömür madeninde yangın: Çok sayıda kişi öldü
rusya,kömür madeni,yangın

Rusya'nın Kemerovo bölgesinde 285 işçinin bulunduğu Listvyazhnaya kömür madeninde yangın çıktı. Yerel yetkililerin açıklamasına göre, 11 kişi hayatını kaybetti yüzlerce kişi ise madende mahsur kaldı. Kurtarma operasyonu kapsamında 239 işçi, yangından kurtarıldı.

İlk bilgilere göre Kemerova Bölge Valisi Sergei Tsivilev, 2’sinin durumu ağır olmak üzere 43 kişinin yaralandığını ifade etti. Rusya Soruşturma Komitesi tarafından yapılan açıklamada ise dumandan zehirlenenler olduğu ve can kaybının artmasından endişe edildiği kaydedildi.

PATLAMA RİSKİ NEDENİYLE KURTARMA ÇALIŞMASI DURDU

Yetkililer tarafından yapılan son açıklamada, patlama riski nedeniyle kurtarma operasyonunun durdurulduğu kaydedildi. Kemerova Bölge Valisi Sergei Tsivilev, şu ana kadar 239 kişinin çıkarıldığını, 46 kişinin ise hala madende olduğunu söyledi. Yaralanan madenciler hastaneye kaldırılırken, en az 4 işçinin durumunun ağır olduğu kaydedildi.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığına bağlı ekiplerin çalışmaları devam ederken, olay yerine ambulans helikopter sevk edildiği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...