Tgrt Haber
04 Şubat 2016 11:08

Rusya'da özelleştirme hazırlıkları başladı

Rus hükümeti, ekonomik krizden çıkmak için özelleştirme kozunu oynamaya hazırlanıyor.

Rusya'da özelleştirme hazırlıkları başladı
rusya,ekonomik,kriz,özelleştirme,

Kremlin’den yapılan açıklamada, başlatılması planlanan devlet  şirketlerinin özelleştirilme sürecinin çerçevesinin, Devlet Başkanı Vladimir  Putin tarafından belirlendiği kaydedildi. 
Buna göre, "stratejik önem" taşıyan şirketlerde kontrol Rus  hükümetinde olmaya devam edecek ve söz konusu özelleştirmeler sonucunda  hisselerin yeni sahipleri Rusya Federasyonu toprakları içerisinde yer alacak.  Putin ayrıca yaptığı açıklamada, Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın  özelleştirilmesinin şu anda gündemde olmayacağını belirtti.
 Özelleştirme sonucunda yaklaşık 13 milyar dolar gelir hedeflenirken,  Rus hükümetinin, ülkenin önde gelen petrol şirketleri Rosneft ve Bashneft,  nakliyat şirketi Sovkomflot, Rusya'nın en büyük elmas madencisi ALROSA ve en  büyük ikinci bankası VTB gibi şirketlerdeki hisselerini azaltması bekleniyor.
 
Bazı hükümet yetkililerinin Rus basınına yaptığı açıklamalara göre de  Rusya’nın en büyük havayolu şirketi Aeroflot, Rus Demiryolları şirketi, RusHydro,  Rostelecom ve Transneft özelleştirilmesi planlanan şirketler arasında yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...