Tgrt Haber
10 Eylül 2022 16:50 - Güncelleme : 10 Eylül 2022 17:07

Rusya'da sesler yükseliyor! Milletvekilleri Putin'in istifasını istedi

Ukrayna'nın Rusya tarafından işgali 199. günde de devam ederken Rus işgalciler elle tutulur bir zafer elde edemedi. Rusya'da da başkaldırı başladı. St. Petersburg bölgesinden milletvekilleri Putin'i istifaya çağırdı. Vekiller, istifa çağrısına 5 sebep gösterdi.

Rusya'da sesler yükseliyor! Milletvekilleri Putin'in istifasını istedi
rusya,vladimir putin,istifa

Rusya Devlet Başkanı Vlaidmir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna'nın 199. gündür devam ediyor. Ülkenin birçok noktasında şiddetli çatışmalar meydana geliyor fakat Rusya yaklaşık 7 aydır istediği başarıyı elde edemedi. Hatta son olarak ülkenin doğusunda bulunan Harkov'da 30 yerleşim yeri Rus işgalcilerden arındırıldı. İşgal sebebiyle ekonomik yaptırımlara maruz kalan Rusya'da da sesler yükselmeye başladı.

Rus lider Putin'in işgal konusundaki inatçı tavrı ve yaptırımlar nedeniyle ezilen Rus ekonomisi nedeniyle çatlaklar meydana gelmeye başladı. Muhalefet, Putin'i istifaya çağırdı. St. Petersburg'da milletvekilleri Putin'e karşı harekete geçti, Putin'in istifasına ilişkin 5 sebep sıraladılar. Buna göre, ''İşgücüne ordudan daha iyi hizmet edecek genç, güçlü Rus erkeklerinin yok edilmesi, Rusya'nın ekonomik gerilemesi ve beyin göçü, Rusya ile olan sınırını iki katına çıkarmak için Finlandiya ve İsveç'i de dahil ederek NATO'nun doğuya doğru genişlemesi, Ukrayna'daki özel askeri operasyonun ters etkisi" sebepler arasında gösterildi.

Rusya'da sesler yükseliyor! Milletvekilleri Putin'in istifasını istedi

MİLLETVEKİLLERİNE GÖZALTI

Öte yandan gözaltına alınan dört milletvekilinden ikisinin polis tarafından serbest bırakıldığı belirtildi. Bütün vekilllerin para cezasıyla karşı karşıya kalmasının beklendiği bildirildi. Putin muhalif sesleri kesmek için, Şubat ayı sonlarında"sahte" bilgi yaymak için ağır cezai yaptırımlar uygulayan yeni bir yasa çıkarmıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...