Tgrt Haber
23 Ağustos 2021 16:51

Rusya'da Ukraynalı bir kişi casusluk şüphesiyle gözaltında

Rusya'da Ukrayna uyruklu bir kişi casusluk şüphesiyle gözaltına alındı. Ukraynalının Rus silahları hakkında bilgi topladığı iddia edildi.

Rusya'da Ukraynalı bir kişi casusluk şüphesiyle gözaltında
rusya,,ukrayna,,casus,

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim henüz son bulmamışken Rusya'da bir kişi, casusluk şüphesiyle gözaltına alındı. Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) açıklamasında, Ukrayna uyruklu bir kişinin Tula kentinde gözaltına alındığını belirtti. Şüphelinin Ukrayna istihbaratının talebi üzerine yeni silahlar hakkındaki gizli teknik belgeleri toplarken suçüstü yakalandığı ifade edildi.

Gözaltına alınan şüphelinin Rusya savunma kuruluşlarında çalışan ve gizli belgelere erişimi olan personele ulaşmaya çalıştığı kaydedilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Rusları işe alıp onlardan modern küçük silahlar hakkında yasal olarak korunan bilgiler elde etmeye çalışıyordu.''

FSB açıklamasında, Ukrayna vatandaşı hakkında dava açıldığı belirtildi. Rusya’da söz konusu suçlarda 10-20 yıl arasında hapis cezası veriliyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...