Tgrt Haber
26 Haziran 2021 19:49

Rusya’da vaka kabusu

Rusya’da koronavirüs salgınında son 24 saatte tespit edilen 21 bin 655 vaka geçtiğimiz 21 Ocak’tan bu yana en yüksek vaka sayısı olarak kayıtlara geçti.

Rusya’da vaka kabusu
rusya,koronavirüs,vaka

Rusya’da koronavirüs salgınında günlük vaka sayısında artış devam ediyor. 21 Ocak’tan bu yana en yüksek günlük vaka tespit edilirken toplam vaka sayısı 5 milyon 430 bin 753’e ulaştığı kaydedildi. Son 24 saatte 619 kişi korona virüs nedeniyle hayatını kaybederken, 24 Aralık’tan bu yana görülen en yüksek günlük can kaybı kayıtlara geçti. Salgından bu yana koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 132 bin 683’e çıktı. İyileşenlerin sayısı ise 4 milyon 943 bin 986 olarak açıklandı. 

VAKA SAYISINDA MOSKOVA BİRİNCİ SIRADA

Rusya’da en çok vaka Moskova’da görülürken son 24 saatte 8 bin 457 yeni vaka kaydedilmesi ile kentteki toplam vaka sayısı 1 milyon 332 bin 214’e yükseldi. Moskova'dan sonra en çok vakanın görüldüğü St. Petersburg kentinde de günlük vaka sayısı bin 247 olarak açıklandı. Rusya’da vaka sayısındaki artış tedbirleri de arttırırken aşılama ise hız kazandı. Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko, Sputnik V aşısının tek bileşenli versiyonu olarak geliştirilen Sputnik Light'ın dolaşıma girdiğini duyurdu. Muraşko dolaşıma giren aşıların öncelikle virüsü daha önce atlatmış ve aşı olmuş kişilere uygulanacağını belirterek, bu ayın sonuna kadar toplam 2.5 milyon doz Sputnik Light aşısının dolaşımda olacağını ifade etti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...