Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Ocak 2014 19:29

Rusyadaki patlamanın failleri açıklandı

Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komisyonu (NAK), Volgograd şehrinde meydana gelen patlamaları gerçekleştiren canlı bombaların kimliğini açıkladı.

Rusyadaki patlamanın failleri açıklandı
rusya, terör, patlama, saldırı, Moskova, kim, saldırganlar, Volgograd

NAK'dan yapılan açıklamada, 29-30 Aralık'ta Volgograd'da bir tren istasyonu ve troleybüste düzenlenen saldırıların, "Buynakskaya" grubunun mensubu olduğu belirtilen "Asker Samedov ve Suleymen Magomedov" tarafından gerçekleştirildiği bildirdi. Açıklamada, patlamalardan sonra geniş çaplı araştırma başlatıldığı ve soruşturmanın gizli kalması amacıyla Samedov ve Magomedov'un isimlerinin kamuoyuyla paylaşılmadığı ifade edildi. Açıklamada ayrıca, Dağıstan'da yürütülen operasyonlar kapsamında dün, saldırganlara yardım ettiğinden şüphelenilen "Magomedinabi kardeşler" ve "Tagir Batirovı"ın yakalandığı kaydedildi. Aralık ayı sonunda Rusya'nın güney şehirlerinden Volgograd'da bir tren istasyonu ve troleybüste 24 saat arayla intihar saldırısı düzenlenmiş, patlamalarda 34 kişi hayatını kaybetmiş, 70'in üzerinde kişi yaralanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...