Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Haziran 2022 12:25 - Güncelleme : 12 Haziran 2022 12:50

Rusya'dan ABD ve AB'yi sarsan saldırı: Kiev'deki depo vuruldu

Mühimmatının bittiğini açıklayan Ukrayna, bir yıkıcı saldırıya daha maruz kaldı. Rusya, ABD ve AB'nin yolladığı silahların stok yapıldığı depoyu vurduklarını açıkladı.

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, İHA
Mühimmat sıkıntısı yaşayan Ukrayna ABD ve AB'ye silah konusunda tekrar çağrı yaptı.
Rusya,Ukrayna,ABD
Mühimmat sıkıntısı yaşayan Ukrayna ABD ve AB'ye silah konusunda tekrar çağrı yaptı.

Ukrayna’ya saldırılarını sürdüren Rusya, Luhansk bölgesinde 26 konut ve bir alışveriş merkezini yıktı. Saldırı sonrası Ukrayna, Rus ordusunu bölgeden geri püskürttüğünü açıkladı. Savaşın gidişatına ilişkin art arda açıklamalarına devam eden Ukrayna, tamamen AB ülkelerine bağlı kaldıklarını belirtti. Ukrayna’nın yüksek rütbeli bir askeri yetkilisi İngiliz basınına verdiği özel demeçte mühimmatlarının bittiğini itiraf etti. İngiltere’ye övgüler dizen Ukrayna lideri Zelenski ise AB’ye tekrar silah yardımı konusunda çağrı yapmıştı.

ABD başta olmak üzere birçok ülke Ukrayna’ya silah ve mühimmat yardımında bulunmaya devam ediyor. Rusya Savunma Bakanlığı Ukrayna’da devam eden askeri operasyona dair yeni açıklama yaptı.

SİLAH DEPOSU VURULDU

Ukrayna’nın birçok noktasındaki saldırılarını sürdüren Rusya, Ukrayna’ya destek veren ülkeleri de hedef aldığını bir kez daha gösterdi. Ukrayna’daki bir silah deposunu vurduğunu belirten Rusya, “Ternopol bölgesindeki Chortkov yakınlarında içinde deniz tabanlı yüksek hassasiyetli uzun menzilli Kalibr füzeler, ABD ve Avrupa ülkelerinden Kiev rejimine tedarik edilen büyük bir tanksavar füze sistemi, taşınabilir uçaksavar füze sistemi ve top mermisinin bulunduğu depo imha edildi” ifadelerini kullandı.

SU-25 DÜŞÜRÜLDÜ

Rus hava savunma sistemi tarafından Harkov bölgesindeki Ukrayna Hava Kuvvetleri’ne ait bir Su-25 uçağının düşürüldüğünü bildiren bakanlık, “Toplam 201 uçak, 130 helikopter, bin 188 insansız hava aracı (İHA), 388 uçaksavar füze sistemi, 3 bin 514 tank ve diğer zırhlı savaş aracı, 508 çok namlulu roketatar, bin 870 saha ve havan topçusu ile 3 bin 570 özel askeri araç operasyon çerçevesinde yok edildi” açıklamasında bulundu.

Savaşın gidişatına yönelik açıklama yapan Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı ise “Savaşın başından bu yana yaklaşık 32 bin 150 Rus askeri öldürüldü” dedi.

Açıklamada ayrıca Rus ordusuna ait bin 430 tank, 3 bin 484 zırhlı araç, 715 topçu sistemi, 226 MLR sistemleri, 97 hava savunma sistemi, 212 savaş uçağı, 178 savaş helikopteri, 582 operasyonel ve taktik seviyesinde İHA, 13 gemi, tankerler de dahil 2 bin 455 kamyon, 54 adet özel birlik ve 125 seyir füzesinin imha edildiği belirtildi.

Kaynak: TGRT Haber, İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...