Tgrt Haber
15 Ocak 2022 16:26

Rusya ile ABD arasında tansiyon yükseliyor! İddialar asılsız ve temelsiz

ABD ile Rusya arasında Ukrayna krizi büyüyor. Rusya’dan ABD’nin ‘Ukrayna’yı işgal etmek için bahane arıyor’ iddialarına yanıt gecikmedi. Rusya'nın Washington Büyükelçiliği, iddiaları temelsiz ve asılsız olduğunu söyledi.

Rusya ile ABD arasında tansiyon yükseliyor! İddialar asılsız ve temelsiz
Ukrayna&tt2;yı işgal,Rusya açıklama,ABD Ukrayna

Rusya'nın Washington Büyükelçiliği yaptığı açıklamada, ABD'nin Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmek için bahane aradığı yönündeki suçlamalarının asılsız ve temelsiz olduğu söyledi. Açıklamada, bu iddiaların Moskova üzerinde devam eden enformasyon baskısının bir teyidi olduğu ifade edildi.

Beyaz Saray ve Pentagon'un "Rusya'nın Ukrayna’ya saldırmak için bahane aradığı" yönündeki açıklamalarına Rusya'dan yanıt geldi. Rusya'nın Washington Büyükelçiliği tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, "Beyaz Saray ve Pentagon Basın Sözcülerinin Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmek için bahane aradığı yönündeki brifinglerinde kullandıkları sözleri not aldık" denildi. 

AYNI SENARYO TEKRARLANIYOR 

Açıklamada ABD yönetimi tarafından "sahte bilginin" basın yoluyla işlenerek gündem haline getirilmesi senaryosunun devam ettiği ifade edildi.  " Ortada bir delil yok” denilen açıklamada,  bu tür açıklamaların Rusya üzerindeki enformasyon baskısını teyit ettiği kaydedildi. Aynı senaryo tekrarlandığı belirtilerek “Rusya savaşa karşıdır. Tüm uluslararası sorunlara diplomatik bir çözümden yanayız" denildi.

"ABD’li meslektaşlarımızı bu tür maceralara karşı uyarmak istiyoruz” diyen açıklamada,  ABD’nin hem resmi düzeyde hem de basın üzerinden bize yönelik suçlamalarının asılsız olduğu ve hiçbir temele dayanmadığı vurgulandı. Açıklamada, “ABD'yi Rus tarafının önerdiği anlaşma taslaklarına dayanarak güvenlik garantilerini sağlamak için önemli çalışmalara katılmaya çağırıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

ABD'DEN RUSYA'YA " BAHANE ARIYOR" SUÇLAMASI

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jen Psaki, dünkü basın toplantısında, "Rusya'nın Ukrayna'nın doğusunda yanıltma operasyonları düzenlemek üzere bazı ajanlarını bölgeye önceden konuşlandırdığı bilgisine sahibiz" demişti. Psaki, Rusya'nın operasyonları "Ukrayna'yı işgale zemin hazırlamak" amacıyla planladığını iddia etmişti. ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby de günlük basın toplantısında bu iddiaları doğrulamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...