Tgrt Haber
24 Ekim 2021 12:38

Rusya'dan Almanya'ya çok sert gönderme

Rus Savunma Bakanı, Alman Savunma Bakanının NATO'ya 'Rusya'ya karşı silah kullanma' teklifine karşılık çok sert cevap verdi.

Rusya'dan Almanya'ya çok sert gönderme
rusya,almanya,nato

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, NATO'nun Rusya'nın askeri caydırıcılığına yönelik çağrılar arasında kuvvetlerini sürekli olarak Rusya sınırlarına çektiğini belirtti. Ardından yaptığı açıklamasında çok sert bir tarihi göndermeyle beraber şu ifadeleri kullandı:

''Geçmişte benzer adımların Almanya ve Avrupa için nasıl sonuçlandığını Almanya Savunma Bakanı iyi bilmelidir. Avrupa’da güvenlik, ancak Rusya’nın çıkarlarına halel getirmeden ortak bir şekilde sağlanabilir. Fakat bu konuda NATO eşit diyalog kurmaya hazır değil.''

RUS SAVUNMA BAKANI: FELAKET

NATO’nun Afganistan’a yönelik çevreleme politikasının sonucunu "felaket" olarak nitelendiren Şoygu, bütün dünyanın halihazırda bununla meşgul olduğuna işaret etti.

21 Ekim'de Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, bir radyo programında NATO’nun Rusya’yı nükleer silahlarla hava sahası dahil çevrelemeyi düşünüp düşünmediği yönündeki soruya, "NATO’nun bu silahları kullanmaya hazır olduğunu Rusya’ya açık bir şekilde belirtmesi gerektiği" şeklinde cevap vermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...