Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Mart 2016 19:03

Rusya'dan askeri hamle

Tacikistan ve Rusya silahlı kuvvetlerinin katılacağı ortak askeri eğitim tatbikat, bugün başlayacak.

Rusya'dan askeri hamle
rusya, askeri hamle,

Tacikistan'da konuşlanan Rus askeri üssünün bağlı olduğu Rusya Savunma Bakanlığı Merkezi Askeri Bölge Basın Bürosundan yapılan açıklamada, bugün Tacikistan'da, ülkede konuşlanan Rus askeri üssünde görevli askerler ile Tacikistan silahlı kuvvetlerinin katılacağı ortak askeri eğitim tatbikatının başlayacağı kaydedildi.

Terörle mücadele temasının işleneceği ortak tatbikatta, dağlık bölgede savunma ve terörle mücadelede taktik ve operasyonel tatbikat çalışmaları ile dağlık bölgedeki terör çetelerinin etkisiz hale getirilmesi ve bu konuda ortak hareket etme ile ilgili konuların işlenmesi öngörülüyor. Mekanize piyade, tank ve topçu birliklerinin yanı sıra özel kuvvetler ve komando birliklerinin de görev alacağı tatbikata ayrıca, askeri mühendisler, kimya, radyasyon ve biyolojik savunma uzmanları ile askeri tıp doktorları da destek sağlayacak.

Açıklamada, ayrıca Rusya Savunma Bakanlığına ait AN-124-100 tipi askeri nakliye uçağının söz konusu ortak tatbikatta kullanılacak çağdaş askeri teçhizat ve cihazları başkent Duşanbe yakınındaki Ayni havaalanına getirdiği ifade edildi. Açıklamada, ortak tatbikat başlamadan önce, Rusya Merkez Askeri Bölge uzmanlarınca Tacikistan Savunma Bakanlığı görevlileriyle işbirliğinde askeri tatbikatın yapılacağı Lyaur, Momırak, Harb-maydon ve Halkayer poligonlarında zararlı ısırganlara karşı sıhhi ve epidemiyolojik çalışmalarda bulunduğu da hatırlatıldı.

Tacikistan Savunma Bakanlığından daha önce yapılan açıklamada da Cumhurbaşkanı İmamali Rahman tarafından imzalanan savunma potansiyelinin arttırılması planının hayata geçirilmesi çerçevesinde gerçekleştirilecek Rusya-Tacikistan ortak tatbikatına her iki ülkeye ait 500 adet askeri uçak ve helikopter, tank ve zırhlı araçlar ile her iki ülke silahlı kuvvetlerinde görev yapan bin 500 komando, piyade ve topçu birlikleri mensubu askerin katılacağı belirtilmişti.

Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'nin yanı sıra Kulyab ve Korgantepe bölgelerinde de askeri birlikleri bulunan Rus askeri üssünde 7 binden fazla asker bulunurken, Rus askeri üssü ülkenin Afganistan ile sınırının korunmasında destek sağlıyor. Tacikistan ve Rusya arasında Ekim 2012'de varılan anlaşma uyarınca, Rus askeri üssü 2042 yılına kadar faaliyet gösterebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...