Tgrt Haber
13 Haziran 2022 17:15 - Güncelleme : 13 Haziran 2022 17:20

Rusya'dan Batı'ya çok konuşulacak gözdağı: 'Füze gelirse topyekûn saldırırız'

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev'den gözdağı gibi açıklamalar geldi. Rusya'nın kırmızı çizgisini açıklayan Medvedev, Batı’yı Ukrayna’ya verdiği askeri desteğe karşı topyekûn saldırı ile tehdit etti.

Rusya'dan Batı'ya çok konuşulacak gözdağı: 'Füze gelirse topyekûn saldırırız'
ukrayna savaşı,rusya,ABD

Rusya Devlet Başkanı Putin'in emri ile 24 Şubat'ta başlayan savaş Ukrayna'nın doğusunda son sürat devam ediyor. Başta ABD olmak üzere Batı'nın Ukrayna'ya silah yardımı sürerken Rusya'dan çok konuşulacak bir gözdağı niteliğinde uyarı geldi.

TOPYEKÛN SALDIRI TEHDİDİ

İngiliz The Mirror gazetesinde yer alan habere göre, Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev, "Mahşerin atlıları yolda" diyerek Batı'ya bir uyarıda da bulunmuştu. Ukrayna'ya gönderilen füzelerin Rusya'yı hedef alması durumunda topyekûn saldırı tehdidinde bulundu. Medvedev, Ukrayna’nın ABD tarafından sağlanan füzeleri kullanması halinde Moskova'nın batıdaki şehirlere saldıracağı konusunda uyardı.

ABD'DEN UKRAYNA'YA ROKET SİSTEMİ

ABD, gelişmiş füze sistemlerini 700 milyon dolarlık silah yardımının parçası olarak Ukrayna'ya göndereceğini açıklamıştı. Ukrayna'ya gönderilmesi planlanan silahlar arasında, yaklaşık 70 kilometrelik menzile ve Rus hedeflerini vurma kapasitesine sahip olan 4 adet M142 Yüksek Hareket Yetenekli Topçu Roket Sistemi de yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...