Tgrt Haber
28 May 2022 13:42 - Güncelleme : 28 May 2022 13:48

Rusya'dan Batı’ya nükleer gözdağı! Bir hafta sonra fırlattı

Rusya, Batı’ya bir kez daha gözdağı vermek amacıyla Zirkon hipersonik nükleer füzesini fırlattı. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: The Sun
Rusya'dan Batı’ya nükleer gözdağı! Bir hafta sonra fırlattı
nükleer,fuza

Rusya, Ukrayna’ya saldırılarını sürdürürken Batı ve ABD’ye gözdağı vermeye de devam ediyor. Batı’ya gözdağı vermek amacıyla 'durdurulamaz' olarak nitelendirilen Zirkon hipersonik nükleer füzeyi fırlattı. Ölümcül hipersonik Zirkon füzesini, Amiral Gorshkov fırkateyninden ateşlendi. Rusya'dan bu adım, hafta başında Batı'yı dakikalar içinde nasıl yok edebileceğini gösteren nükleer füze tatbikatları düzenlemesinden sonra geldi. Barents Denizi'ndeki Amiral Gorshkov fırkateyninden Zirkon ateşlendi ve Beyaz Deniz'de 625 mil mesafedeki bir hedefi vurdu. 

BAŞARIYLA VURDU

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Objektif kontrol verilerine göre, Zirkon hipersonik seyir füzesi, yaklaşık 1.000 km mesafedeki bir deniz hedefini başarıyla vurdu. Kremlin daha önce konvansiyonel veya nükleer bir savaş başlığı taşıyan ölümcül silahı “durdurulamaz” olarak tanımlamıştı. Rusya, Mart ayında Londra'yı beş dakika içinde vurabilecek ölümcül silahın görüntülerini yayınlamıştı. 

GEÇDİĞİMİZ AYLARDA İLK DENEME YAPILMIŞTI

Rusya Savunma Bakanlığı, Devlet Başkanı Putin'in "Dünyadaki herhangi bir noktayı vurabileceğini ve ABD’nin füze savunma sistemlerinin karşısında etkisiz kalacağını" söylediği Zirkon hipersonik füzesini Barents Denizi’nde ilk defa bir nükleer denizaltıdan geçtiğimiz aylarda ateşlemişti. 

Kaynak: The Sun
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...