Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Mart 2014 20:15

Rusya'dan bomba Türkiye iddiası

Karadeniz'de sular ısınırken Rusya'dan akşam saatlerinde oldukça şaşırtıcı bir Türkiye iddiası ortaya atıldı.

Rusya'dan bomba Türkiye iddiası
karadeniz, rusya, sular ısındı, türkiye

Rusya'nın Sesi Radyosu'nda yer alan habere göre; Çin, Türkiye'yi NATO gemilerini Boğaz'dan geçirilmemesi için ikna etti. Çin'in üst düzey yetkililerinin Türkiye yönetimiyle bir diyalog gerçekleştirerek NATO gemilerinin Boğaz'dan geçmesine izin vermemesi için ikna ettiği öne sürüldü. Rusya'nın Sesi Radyosu'nda yer alana habere göre Çinli diplomatlar, Başbakan Erdoğan'ı ikna etmeyi başardıklarını düşünüyor.
NE DOĞRULADILAR, NE YALANLADILAR
Öte yandan Kontinentalist gazetesinin verdiği habere göre Çin temsilcileri, bu bilgiyi doğrulamayı veya yalanlamayı reddetti. Diplomatik kaynaklar ayrıca Çin'in, BM Güvenlik Konseyi'nin Ukrayna'daki durumunun konuşulacağı toplantıda Rusya karşıtı herhangi bir kararı bloke edeceğini bildirdi. İngiltere, BM Güvenlik Konseyi'ni Ukrayna'daki durumu görüşmek üzere acil toplanmaya çağırmıştı. Rusya, bu toplantıya katılamayacak. Gazeteciler ve uzmanlar, ABD'nin Irak, Libya ve 1983 yılında Grenada'ya askeri müdahale için BM Güvenlik Konseyi'nin kararlarını göz ardı ettiğini hatırlattı. Ukrayna konulu acil toplantı Brüksel'de de yapılacak. Euromaydan'ı aktif bir şekilde destekleyen Avrupa Birliği'nin dışişleri bakanları toplanacak. Çin ve Rusya, daha önce BM Güvenlik Konseyi'nde birlikte NATO'nun Suriye'ye askeri müdahalesine ilişkin kararı bloke etmişti ve Libya üzerinde uçağa yasak bölgenin oluşturulması kararını son ana kadar veto etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...