Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Nisan 2021 15:17

Rusya'dan Bulgaristan'a misilleme

Rusya, Bulgaristan'ın geçtiğimiz ay Moskova Büyükelçiliği'nin 2 çalışanını "istenmeyen kişi" ilan etmesine yanıt olarak Bulgaristan'ın Moskova Büyükelçiliği'ndeki 2 diplomatı sınır dışı etme kararı aldı.

Rusya'dan Bulgaristan'a misilleme
Rusya,Bulgaristan,Misilleme

Rusya'dan Bulgaristan'a "diplomat" misillemesi geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 2 Bulgar diplomatın sınır dışı edilmesine karar verildiği ve ülkeyi terk etmelerini için 72 saat süre tanındığı bildirildi. Kararın, Sofya yönetiminin Moskova Büyükelçiliği'nin 2 diplomatını "istenmeyen kişi" ilan etmesine karşılık olarak alındığı belirtildi. Bulgaristan’ın Moskova Büyükelçisi Atanas Krıstin'ın bugün 20 Nisan'da Rusya Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığı ve kendisine Bulgaristan'ın 2 diplomatının "istenmeyen kişi" ilan edildiğini içeren nota teslim edildiği aktarıldı. Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı, Mart ayında Rusya'nın Sofya Büyükelçiliği'nin casuslukla suçladığı 2 çalışanını "istenmeyen kişi" ilan etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...