Tgrt Haber
23 Kasım 2021 13:41

Rusya'dan gerilimi düşürecek açıklama: Ukrayna'ya saldırmayı planlamıyoruz

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmayı planlamadığını söyledi.

Rusya'dan gerilimi düşürecek açıklama: Ukrayna'ya saldırmayı planlamıyoruz
rusya,,ukrayna,,savaş,

Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilimi azaltacak açıklamayı Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov yaptı. Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada Rusya’nın Ukrayna’yı "işgal etmeye" yönelik hazırlıklar yaptığıyla ilgili iddiaları değerlendiren Peskov, Ukrayna'ya saldırmayı planlamadıklarını belirtti.

ABD ve Ukrayna basınında, Rusya’nın saldırı hazırlığında olduğuna yönelik iddiaların yer aldığına işaret eden Peskov, "Biz ise Ukrayna’nın saldırı hazırlığında olduğunu söylüyoruz. Bu, doğru anlaşılması ve yorumlanması gereken ince bir ayrımdır." dedi.

Peskov, Rusya’nın herhangi birine saldırmaya yönelik bir plan hazırlamadığını savunarak şunları da sözlerine ekledi:

"Rusya'nın kimseye saldırmayacağını ve saldırgan planları olmadığını defalarca dile getirdik. Aksini iddia etmek ve ülkemizdeki Rus askerlerinin manevralarını bu tür planlarla ilişkilendirmek son derece yanlıştır. Minsk anlaşmalarının uygulanmasında ilerleme sağlanamaması, Avrupa'daki gergin durumu körüklemektedir." 

Rusya'dan gerilimi düşürecek açıklama: Ukrayna'ya saldırmayı planlamıyoruz

UKRAYNA'YI SUÇLAMIŞTI

Rusya'nın Ukrayna'yı 'işgal etmeye' yönelik hazırlıklar yaptığı iddialarına Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, geçtiğimiz günlerde de cevap vermiş ve Ukrayna’nın Donbas’ta Rusya’ya yönelik kışkırtıcı davranışlarda bulunduğunu öne sürmüştü.

Peskov, açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bu kışkırtmalar önemli ölçüde artıyor. Üstelik bu kışkırtmalar, NATO'nun Ukrayna'ya sağladığı silahlarla yapılıyor. Tüm bunlar mevcut Minsk anlaşmalarına aykırı." 

"Rusya'yı Ukrayna’daki çözüm sürecini tehdit eden taraf olarak sunmaya yönelik bir girişim var."

"Aşırılık yanlısı politikacıların Ukrayna'da sahip oldukları kayda değer etkinin farkında olduğumuzdan, gelişmeleri kesinlikle büyük bir endişeyle takip ediyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...