Tgrt Haber
20 Temmuz 2021 19:12

Rusya’dan gövde gösterisi! Önce Checkmate'i tanıttılar sonra S-500'ü test ettiler

Rusya Savunma Bakanlığı, 2017'den beri üzerinde çalışılan Rus üretimim S-500 Prometheus hava savunma-füze sisteminin atış testini gerçekleştirirken Rusya Devlet Başkanı Putin, 5. nesil savaş uçağı Su-57 Checkmate tanıtım törenine katıldı.

Rusya’dan gövde gösterisi! Önce Checkmate'i tanıttılar sonra S-500'ü test ettiler
Rusya,Checkmate,S-500

Rusya savunma saniyede adeta gövde gösterisi düzenledi. Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı MAKS-2021'e, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin katılım sağlarken Rusya’nın en köklü uçak üreticisi olan Sukhoi firması tarafından geliştirilen 5. nesil yeni savaş uçağı Su-57 Checkmate tanıtıldı. Rusya’nın kayıtlarına geçen ve kalkış ağırlığının 18 tondan az olan Checkmate hafif avcı uçağının yük kapasitesi i 7 bin 400 kilogram. ABD yapımı F-35A'nın rakibi olarak geliştirilen Checkmate, ses hızının 1.8 ila 2 katı hıza ulaşabileceği ve menzilinin 3 bin kilometre olduğu belirtildi. Uçağın ilk uçuşunun 2023’te gerçekleştirilmesi planlanırken  uçağın tedarikinin ise 2026’da başlaması bekleniyor.

Rusya’dan gövde gösterisi! Önce Checkmate'i tanıttılar sonra S-500'ü test ettiler

S-500’Ü TEST ETTİLER

Rusya tarafından S-400 hava savunma sisteminin ileri versiyonu olarak geliştirilen ve 2017 yılından beri Rus mühendislerin üzerinde çalıştığı S-500 Prometheus hava savunma sistemlerinin atış testi yapıldı.  Tüm testlerinin tamamlanmasının ardından S-500 sistemlerinin hava ve füze savunma birimlerine teslim edileceğini kaydeden Bakanlık, "İlk S-500 sisteminin, tam bir test döngüsünün tamamlanmasının ardından Moskova hava ve füze savunma birimine tedarik edilmesini planlıyoruz" dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...