Tgrt Haber
12 May 2021 16:10

Rusya’dan İsrail ve Filistin’e teklif

Rusya, İsrail ile Filistin arasındaki barış süreci çabalarını hızlandırmaya hazır olduklarını duyurdu.

Rusya’dan İsrail ve Filistin’e teklif
Rusya,İsrail,Filistin

Rusya’nın İsrail ve Filistin’e yönelik barış süreci çalışmaları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşerek barış sürecinin bir an önce başlatılması ve uluslararası camiaya çağrıda bulundu. Filistinli sivillerin korunması için yakın iş birliği gerektiği belirten görüşmede ayrıca BM’ye de görevler düştüğü kaydedildi.

"ÇABALARI YOĞUNLAŞTIRMAYA HAZIR"

Barış süreci çalışmalarında Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Verşinin, Filistin ve Ürdün Büyükelçileri ile toplantı gerçekleşti. Toplantıda İsrail ve Filistin’in barış süreci çabalarını hızlandırmak için yaptıkları çağrıları yineledi. Rusya bakanlığından yapılan açıklamada, “Rus tarafı, uluslararası arabuluculardan Orta Doğu Dörtlüsü tarafından sunulan yardım fırsatları da dahil olmak üzere çabaları yoğunlaştırmaya hazır” ifadelerine yer verildi. Filistin ve Ürdün Büyükelçileri, işgalci İsrail’in Doğu Kudüs ve Şeyh Cerrah mahallesindeki evlerinden tahliye etme planlarını kabul edilemez olduğunu duyurdu. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...