Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Haziran 2022 12:17 - Güncelleme : 30 Haziran 2022 12:34

Rusya'dan iyi niyet göstergesi: Yılan Adası'nı terk ettiler

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 127. günde de devam ederken Rus ordusu, Yılan Adası'ndan çekildiğini duyurdu. İki ülke arasında şimdiye kadarki en büyük esir takası da gerçekleşti.

Rusya'dan iyi niyet göstergesi: Yılan Adası'nı terk ettiler
rusya,ukrayna,yılan adası

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna'nın işgali 127. günde de devam ederken Rus birlikleri, henüz işgalin ilk günlerinde ele geçirdikleri Yılan Adası'nı terk etti. Rusya Savunma Bakanlığı, Yılan Adası'ndan çekildiklerini bildirdi. Moskova hükümeti çekilme duyurusunu yaparken, "Rusya, askerleri Yılan Adası’ndan çekerek Birleşmiş Milletlerin tarım ürünlerinin Ukrayna’dan çıkarılması için koridor organize etme çabalarına engel olmadığını gösteriyor" ifadelerini kullandı. 

Rusya'dan iyi niyet göstergesi: Yılan Adası'nı terk ettiler

EN BÜYÜK ESİR DEĞİŞİMİ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya tarafından esir tutulan 144 Ukraynalı askeri kurtardıklarını bildirdi. Zelenskiy, video mesaj yoluyla yaptığı açıklamada, iyimser ve önemli bir haberi vermek istediğini dile getirerek, "144 Ukraynalı askeri Rus esaretinden kurtardık. Bunların arasında 59 ulusal muhafız, 30 deniz kuvvetleri, 28 ordu, 17 sınır muhafızı, 9 terörle mücadele askeri ile 1 polis var." diye konuştu.

Kurtarılan Ukraynalı askerlerin en yaşlısının 65, en küçüğünün ise 19 yaşında olduğunu belirten Zelenskiy, “Özellikle 95 Azovstal savunucusu evlerine dönüyor. Her Ukraynalıyı eve getirmek için her şeyi yapacağız." dedi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Birimi, dün savaşın başladığı 24 Şubat'tan bu yana Rusya ile Ukrayna arasında en büyük takas işleminin yapıldığını ve sonucunda 95’i Azovtsal Fabrikası'ndaki askerler olmak üzere toplamda 144 Ukraynalı askeri geri aldıklarını duyurmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...