Tgrt Haber
07 May 2022 09:16 - Güncelleme : 07 May 2022 09:32

Rusya yeni füze sistemiyle ABD ve Japonya'ya gözdağı verdi

Rusya Savunma Bakanlığı, yeni bir denizaltı savunma füzesi sistemini Japon Denizi'nde test ettiğini, başarılı bir sonuç aldıklarını açıkladı. Moskova'nın bu yorumu ABD ve Japonya'ya gözdağı olarak yorumlandı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna'nın işgali 73. günde de devam ediyor.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna'nın işgali 73. günde de devam ediyor.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle beraber uygulanan yaptırımların ardından Rusya-Japonya ilişkileri de gerilimli bir döneme girdi. Moskova, son hamlesiyle bu gerilimi daha da tırmandırdı. Rusya Savunma Bakanlığı, denizaltı savunma füzesi sisteminin son versiyonunu Japon Denizi'nde başarılı bir şekilde test etti.

Rusya'nın Pasifik Filosundaki Korvet tipi bir savaş gemisinden "Otvet" sistemiyle fırlatılan füzenin belirlenen su altı hedefini isabetli şekilde vurduğu kaydedildi. Moskova'nın adımı, Japonya ve Pasifik bölgesindeki en büyük müttefiki olan Washington'a gözdağı olarak yorumlandı.

Rusya yeni füze sistemiyle ABD ve Japonya'ya gözdağı verdi

''YOK ETMEK İÇİN TASARLANDI''

Düşman denizaltıları yok etmek için tasarlanan denizaltı karşıtı füze sistemi "Otvet"in, "91R1 Kalibr" füze sistemi baz alınarak geliştirildiği biliniyor. Korvet, firkateyn ve diğer tipteki savaş gemilerine kurulabilen sistem aracılığıyla çeşitli füze türlerinin ateşlenebildiği belirtiliyor. 50 kilometreye kadar atış menzilli bulunan "Otvet" sistemi ile fırlatılan füzeler denizin 800 metre altında bulunan hedefleri vurabiliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...