Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Haziran 2022 20:58 - Güncelleme : 14 Haziran 2022 21:19

Rusya'dan İngiltere'ye misilleme: 29'u gazeteci 49 kişiye yaptırım kararı

Ukrayna'yı işgal girişimine devam eden Rusya'dan en ağır yaptırımları uygulayan ülkelerin başında gelen İngiltere'ye bir misilleme daha geldi. 29’u İngiliz gazeteci olmak üzere aralarında ordu ve savunma sanayi temsilcisinin bulunduğu toplam 49 kişiye yaptırım kararı alındı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Rusya'dan İngiltere'ye misilleme: 29'u gazeteci 49 kişiye yaptırım kararı
Rusya,İngiltere,Ukrayna,Savaş,Yaptırım

Rusya'nın 24 Şubat'ta başladığı Ukrayna'yı işgal girişiminde başta ABD olmak üzere Avrupa ülkelerinde yaptırım kararları peş peşe açıklanmıştı. İşgal girişiminde her geçen gün Rusya'ya karşı yeni yaptırımlar açıklanırken  İngiltere, Rus şirket yöneticileri ve medya temsilcilerine de yaptırım kararı alındığı duyurmuştu.

İngiltere’nin Ukrayna’ya yönelik saldırıları nedeniyle yaptırım uyguladığı Rusya, misilleme olarak İngiliz gazeteci, ordu ve savunma sanayi temsilcilerini hedef aldı. Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 29’u gazeteci olmak üzere aralarında ordu ve savunma sanayi temsilcisinin bulunduğu toplam 49 kişiye yaptırım uyguladığı duyuruldu.

"KASITLI OLARAK YANLIŞ VE TEK TARAFLI BİLGİLER YAYINLANIYOR" 

Bakanlıkta yapılan açıklamada, "Listede yer alan İngiliz gazeteciler, Rusya, Ukrayna ve Donbass'taki olaylar hakkında kasıtlı olarak yanlış ve tek taraflı bilgilerin yayılmasına aracı oluyorlar. Önyargılı değerlendirmeleriyle İngiliz toplumunda Rus düşmanlığının körüklenmesine de katkıda bulunuyorlar. İngiltere savunma kompleksiyle ilişkili kişiler, Nazi oluşumları tarafından sivilleri öldürmek ve sivil altyapıyı yok etmek için kullanılan Ukrayna'ya silah tedarikine ilişkin kararların alınmasına katılıyor" ifadelerine yer verildi.

YAPTIRIM LİSTESİNDE ÖNEMLİ İSİMLER VAR

Bakanlık tarafından yaptırım uygulanan kişiler arasında, The Guardian muhabiri Shaun Walker, Daily Telegraph yazarı Con Coughlin, Sky News muhabiri Stuart Ramsay, The Times'ın Genel Yayın Yönetmeni John Witherow, Daily Telegraph'ın Genel Yayın Yönetmeni Chris Evans, The Guardian Genel Yayın Yönetmeni Katharine Sophie Viner, İngiliz Savunma Bakan Yardımcısı Jeremy Mark Quin, İngiltere Hava Kuvvetleti Komutanı Michael Wigston, İngiliz Avam Kamarası üyesi Samuel Wilson, Gregory Lloyd Cambell gibi önemli isimler yer aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...