Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Temmuz 2022 10:08 - Güncelleme : 01 Temmuz 2022 10:29

Rusya'dan Odessa'ya füze saldırısı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Rus ordusu, Ukrayna'nın Odessa bölgesine iki füze saldırısı düzenledi. Saldırıda 17 kişi hayatını kaybetti, 31 kişi ise yaralandı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
ukrayna,rusya,saldırı

Ukrayna'nın Odessa bölgesi iki Rus füzesiyle vuruldu. Odessa Bölgesel Askeri İdaresi Sözcüsü Sergey Bratçuk, Rus ordusunun Odessa'ya düzenlediği iki füze saldırısı sonucunda ilk belirlemelere göre toplam 17 kişinin hayatını kaybettiğini, 31 kişinin yaralandığını kaydetti.

Rus ordusunun bu saldırılarında bir roketin insanların yaşadığı bir apartmana isabet etmesi sonucunda 14 kişinin hayatını kaybettiğini, 30 kişinin yaralandığını bildiren Bratçuk, diğer bir roketin kentteki tatil tesisine isabet etmesi sonucunda 1'i çocuk 3 kişinin yaşamını yitirdiğini, 1 kişinin yaralandığını ifade etti.

Rusya'dan Odessa'ya füze saldırısı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Bratçuk, saldırının meydana geldiği bölgede arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

AVM'DE DE SİVİLLER ÖLDÜRÜLDÜ

Geçtiğimiz günlerde Rusya, Ukrayna'nın Kremençuk şehrinde AVM yakınındaki bir mühimmat deposunu hedef aldığını iddia ederek yüzlerce sivilin bulunduğu AVM'yi bombaladı. Ukrayna AVM yakınında mühimmat deposu bulunmadığını açıklarken saldırıda 18 kişinin hayatını kaybettiği, 59 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Rusya'dan Odessa'ya füze saldırısı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise, AVM içinde binden fazla kişinin bulunduğunu öne sürmüş, "Bu hedef dışı bir füze saldırısı değil, bu hesaplanmış bir Rus saldırısı" demişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...