Tgrt Haber
23 Aralık 2015 17:40

Rusya'dan tuhaf açıklama

Karakutu şovu boşa çıkan Rusya'dan yeni bir açıklama geldi. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Türkiye'nin Rus Su-24 uçağına saldırmayı önceden planladığını 'de facto' olarak kabul ettiğini savundu. Ancak dayanağı hayli tuhaf. Konaşenkov, bu iddiasına gerekçe olarak "Ankara'nın Rusya'nın Suriye'deki sorti" sayılarını bilmesini gösterdi.

Rusya'dan tuhaf açıklama
rusya, kara kutu,

Konaşenkov, Türk Genelkurmayı'nın, 24 Kasım'da yani vurulduğu gün Su-24 uçağının hangi bölgede ve hangi saatte operasyon düzenlediğini net olarak bildiğini iddia etti.
 
"HER ŞEYİ BİLİYORSUNUZ"
 
Sputnik'te yer alan habere göre, Türk yetkililerin, Rusya'nın Suriye'de gerçekleştirdiği tüm sortilerle ilgili kesin bilgilerin yer aldığı bir açıklama yapmasının Ankara'nın Su-24 uçağını önceden planlayarak düşürdüğünü gösterdiğini savunan Konaşenkov, "(Başbakan Yardımcısı) Numan Kurtulmuş'un bu sözleri Türkiye'nin Rus jetini bilerek vurduğunu ve bir askerini öldürdüğünü resmen kabul ettiği anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.
 
IŞİD DEĞİL MUHALİF VE SİVİLLERİ VURUYORLAR
 
Rus sözcünün bahsettiği konuşmada ise Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Rusya'nın terör örgütü IŞİD hedeflerinden çok muhalifleri ve sivilleri vurduğunu söylemişti.
 
Bakanlar Kurulu toplantısının ardından konuşan Kurtulmuş, şunları kaydetmişti: "Suriye'deki gelişmeler maalesef aşağı yukarı dünyanın bütün ordularının bütün güçleriyle geldiği ve savaşın bir tarafına katıldığı bir safhaya gelmiştir. Artık doğrudan ülkelerin müdahil olduğu, fiilen asker bulundurdukları bir hale gelmiştir. Sadece bir rakam vermek için söyleyeyim; Suriye'deki bütün taraflarının orada varlık sebebini meşrulaştıran kılıf DAEŞ kılıfıdır. Sadece Rusya'nın son zamanlarla yapmış olduğu sortilerden bahsedersek, 4 bin 198 uçuştan sadece 391'i DAEŞ mevzilerine yönelik olmuştur. Geri kalanı ise, birçoğu Türkiye'ye yakın bölgelerde bulunmak üzere, ılımlı muhaliflerin mevzileri ve hatta sivil vatandaşların bulunduğu alanlar olduğu bilinmektedir"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...