Tgrt Haber
16 Aralık 2015 11:32

Rusya'dan Türkiye açıklaması

Rusya, uçak düşürme olayının tekrarlanmaması için Türkiye'nin garanti vermesini ve düşürülen uçak için tazminat ödemesini istedi.

Rusya'dan Türkiye açıklaması
rusya, türkiye,

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Türkiye'nin uçak düşürülmesi olayının tekrarlanmayacağına dair garanti vermesi ve tazminat ödemesi gerektiğini savundu. Sınır ihlali yapan Rus uçağının vurulmasının ardından Türkiyle ile Rusya arasındaki gerilim sürerken yeni bir açıklama geldi. Rusya, tazminat istedi.Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksey Meşkov, Türkiye'nin Rus Su-24 jetini düşürdüğü için Rusya'ya tazminat ödemesi ve benzer bir olayın bir daha yaşanmayacağına dair garanti vermesi gerektiğini söyledi.RİA Novosti'ye konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı  Meşkov, Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesini saldırı olarak tanımladı ve ''Rus uçağına ve mürettebatına saldırılması sonuçları olması beklenecek ciddi bir suç'' ifadesinin kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...