Tgrt Haber
30 Aralık 2015 09:13

Rusya'dan Türkiye açıklaması

Rusya Ekonomi Bakanı Aleksey Ulyukayev, Türkiye’nin Rusya için önemli ticaret ortaklarından birisi olmaya devam ettiğini ve Moskova’nın Türk ve Rus firmalar ve vatandaşlar için sorun oluşturmak gibi bir niyetinin olmadığını söyledi.

Rusya'dan Türkiye açıklaması
rusya,

Rusya Ekonomi Bakanı Aleksey Ulyukayev, Türkiye’nin Rusya için önemli ticaret ortaklarından birisi olmaya devam ettiğini ve Moskova’nın Türk ve Rus firmalar ve vatandaşlar için sorun oluşturmak gibi bir niyetinin olmadığını söyledi.
 Ulyukayev Rusya devlet televizyonunda yayımlanan söyleşisinde, Türkiye yönetimini kast ederek, Rus hükümetinin “verimli” siyasi çözümleri, “agresif ve dostane olmayan politikalardan” ayırmaya devam edeceğini belirtti.
 2016’da düzelir...
 Moskova ve Ankara arasındaki ilişkiler geçen ay Türkiye’nin sınır ihlali yapan bir Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından donma noktasına geldi.
 Bu arada Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Rusya ile ekonomik ilişkilerin orta vadede normale dönmesini beklediklerini ifade ederek, “Belki birkaç gün veya birkaç hafta içinde sonuç alınamayabilir ama 2016 yılında mutlaka Rusya ile ticari ilişkiler normale dönecektir” dedi. 
 Olpak, AA’ya yaptığı açıklamada, Türkiye ile Rusya’nın uzun yıllardır ticari birliktelik yürüttüklerini ve bu birlikteliğin devam etmesinin iki ülke menfaatine olacağını söyledi. 
Olpak, iki ülkenin sadece ithalat ve ihracat ürünleri değil, turizm ve diğer konular da ele alındığında birbirine ihtiyacı olduğunu vurguladı.
 Pazar çeşitlendirme hazırlığı
 Antalya Tarım Konseyi İcra Kurulu, Rusya kriziyle ilgili hazırlanan dosyayı makamında ziyaret ettikleri Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’e sundu. 
Ziyarete Tarım Konseyi Başkanı Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Antalya’nın kırsal nüfusuyla birlikte krizden etkilendiğine dikkat çekerek, “Bu nedenle tarım sektörüne özellikle vurgu yapmak istedik. Antalya’nın örtü altı üretimdeki başarısının devam etmesi için ilave tedbirler ve yeni yaklaşımlara ihtiyaç var. Bu yöndeki olumlu tavrınız bizi umutlandırıyor” dedi. 
Mehmet Şimşek ise, Rusya ile yaşanan sorunu en başından itibaren büyük titizlikle takip ettiklerini belirterek, “Etkinin minimize edilmesi için, kısa, orta ve uzun vadeli planlarımızı yaptık” dedi. Pazar çeşitliliğine vurgu yapan Şimşek, “Hiçbir ülkeye bu kadar bağımlı olmamak lazım” diye konuştu. Şimşek, ekonomi bakanlığı’nın pazar çeşitlenmesi konusunda çalışmalar yaptığını da belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...