Tgrt Haber
02 Nisan 2020 15:11

Rusya’nın ABD’ye gönderdiği malzemeler: Yardım mı satın alma mı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında ABD'ye gönderilen tıbbi ekipmanların parasının yarı yarıya ABD ve Rusya tarafından ödendiğini bildirdi.

Rusya’nın ABD’ye gönderdiği malzemeler: Yardım mı satın alma mı
Rusya,,ABD,,koronavirüs

Zaharova, Rus haber ajansı TASS’a yaptığı açıklamada, ABD’nin, Rusya’dan gelen tıbbi malzemeleri “satın aldığı” yönündeki açıklamasını değerlendirdi.

Söz konusu uçağın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump arasında gerçekleştirilen görüşmeden sonra gönderildiğini anlatan Zaharova, “Görüşmede varılan anlaşma doğrultusunda, Rus ordusuna ait askeri nakliye uçağı tıbbi malzemeleri ABD’ye götürdü.” dedi.

Malzemelerin yarı yarıya ABD ve Rusya tarafından ödendiğini belirten Zaharova, “Masrafların yarısı Rusya Doğrudan Yatırım Fonu, diğer yarısı ABD tarafından karşılandı. İki ülke de geçmişte birbirlerine insani destek sağlamıştır ve bunu gelecekte de yapacaklarına şüphe yoktur.” diye konuştu.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın ABD’ye gönderdiği tıbbi malzemelere ilişkin, "Rusya tarafından ABD'deki kötü epidemiyolojik durum kapsamında tıbbi ve koruyucu ekipman yardımı teklif edildi. (Donald) Trump, bunu şükranla kabul etti." ifadelerini kullanmıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus’un dün yaptığı, “Rusya'dan tıbbi ekipmanları satın aldık.” açıklaması, tartışmalara neden olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...