Tgrt Haber
20 May 2022 11:45 - Güncelleme : 20 May 2022 12:20

Zelenskiy'den dikkat çeken Rusya yorumu: 'Harika silah' başarısızlığın fotoğrafı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, geçtiğimiz günlerde Rusya'nın insansız hava araçlarını hedef almak için lazerler kullandığını, Rusya başbakan yardımcısı Yuri Borisov'un açıklamalarının Nazi Almanya'sının ''harika silah'' '(wunderwaffe) propagandasına benzediğini söyledi.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: The Guardian, Reuters
Zelenskiy'den dikkat çeken Rusya yorumu: 'Harika silah' başarısızlığın fotoğrafı
rusya,ukrayna,işgal

Geçtiğimiz günlerde Rusya başbakan yardımcısı Yuri Borisov, bir televizyon kanalında yeni Zadira yönlendirilmiş enerji silahının 5 km'ye kadar olan hedefleri yok edebileceğini ve bir testte beş saniyede bir insansız hava aracını yaktığını söyledi. Borisov, Rusya tarafından Peresvet olarak etiketlenen bazı silahların dünya üzerindeki uyduları kör etme yeteneğine sahip olduğunu, diğerlerinin ise daha güçlü olduğunu söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ise Rusya'yı Nazi Almanyası'nın propagandasını yapmakla suçladı. Zelenskiy, Borisov'un sözlerine cevap olarak ''Nazi Almanyası'nın propagandasında böyle bir 'wunderwaffe' terimi vardı, harika bir silah... Savaşta şansları olmadığı netleştikçe, bir dönüm noktası sağlayacak kadar güçlü olan harika silah hakkında daha fazla propaganda yapıldı." dedi.

Rusya'nın bu arayışının işgalin başarısızlığından kaynaklandığını söyleyen Zelenskiy, ''Büyük çaplı bir savaşın üçüncü ayında Rusya, lazer olduğu iddia edilen 'wunderwaffe'sini bulmaya çalışıyor. Bütün bunlar açıkça işgalin tamamen başarısız olduğunu gösteriyor'' ifadelerini kullandı.

''TERMAL İMHA''

Reuters'e göre Borisov, Rus devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, "Peresvet kör ederse, o zaman yeni nesil lazer silahları hedefin fiziksel imhasına yol açar. Bir termal imha, yanarlar" dedi.

Öte yandan silahların zaten Ukrayna'da kullanıldığı iddia edildi.

RUSYA'NIN 'TERMİNATÖR' TANKI UKRAYNA'DA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, T-90M'in ardından tank destek muharebe aracı BMPT'yi Ukrayna'ya gönderdi. 'Terminatör' olarak bilinen BMPT, top mermileri ve tanksavar füzeleri taşıyor. Donbas'taki Lugansk bölgesinde yer alan Severodonetsk yakınlarında görünen 'Terminatör'e, beş asker komuta ediyor.

Zelenskiy'den dikkat çeken Rusya yorumu: 'Harika silah' başarısızlığın fotoğrafı

Rus ordusu tarafından daha önce Suriye'de de kullanılan silah, Şubat ayında Ukrayna sınırında görüntülenmişti. Terminatör, son olarak 9 Mayıs'ta kutlanan Zafer Günü'nde Rusya'nın başkenti Moskova'nın sembolü Kızıl Meydan'dan geçmişti.

Kaynak: The Guardian, Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...