Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Haziran 2022 14:54 - Güncelleme : 29 Haziran 2022 15:10

Rusya'nın Kremençuk saldırısında bilanço ağırlaşıyor, onlarca kişi hala kayıp!

Rusya’nın Ukrayna'nın Kremençuk kentinde bir alışveriş merkezini vurmasının ardından onlarca kişinin halen kayıp olduğu açıklandı. Ukrayna sivillerin özellikle hedef alındığını söyledi. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: BBC Türkçe
Rusya'nın Kremençuk saldırısında bilanço ağırlaşıyor, onlarca kişi hala kayıp!
Kremençuk,Rusya,Ukrayna

Rusya’nın Ukrayna'nın Kremençuk kentinde bir alışveriş merkezini vurmasının yankıları halen sürüyor. Ukrayna tarafı saldırı sonrasında onlarca kişinin halen kayıp olduğu açıklandı. Ukrayna sivillerin özellikle hedef alındığını belirterek en az 18 kişinin öldürüldüğü ve 59 kişinin yaralandığı kaydedildi. Rusya ise saldırıda hedefin bir askeri depo olduğunu iddia etti.

Moskova, alışveriş merkezi yakınında, Batı kaynaklı silahların bulunduğu bir deponun vurulduğunu öne sürdü. Rusya Savunma Bakanlığı, bu deponun yakınında olan Kremençuk alışveriş merkezinin patlamadan etkilendiğini iddia etti. Alışveriş merkezinin saldırı sırasında boş olduğu da savunuldu. 

Reuters'a konuşan 43 yaşındaki Ludmyla Mykhailets, patlama anında eşi ile birlikte alışveriş yaptıklarını söyledi. Saldırıda yaralanan bir başka isim 26 yaşındaki teknoloji mağazası çalışanı Maksym Musienko, olay anında içeride 100 müşterinin olduğunu ifade etti.

ZELENSKİY’DEN ÇAĞRI

Rusya'yı "terörist bir devlet" olmakla suçlayan ülkenin lideri Volodimir Zelenskiy, BM'ye Kremençuk'u ziyaret etme çağrısı yaptı. Zelenskiy de Birleşmiş Milletler'e seslenerek Rusya'yı Güvenlik Konseyi'nden atma çağrısı yaptı.  Ukrayna devlet yetkilileri saldırı sonucu halen kayıp durumda 36 kişi olduğunu açıkladı. BM'deki Rusya heyeti ise Zelenskiy'nin bu açıklamalarını daha fazla silah için "PR kampanyası" olarak değerlendirdi.

Rusya savaşın başından bu yana sivilleri vurduğu suçlamalarını reddediyor. BM'ye göre 24 Şubat'tan bu yana en az 4 bin 700 sivil hayatını kaybetti.

Kaynak: BBC Türkçe
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...